Je knippert even met je ogen en het schooljaar is alweer bijna voorbij. Tijd om dus aan het bedankje voor de juf of meester te denken. Wat een jaar is het geweest. En wat hebben de kinderen én de leerkrachten hard moeten werken op een bijzondere manier: thuisonderwijs in de lockdown.

Voor beiden ben ik blij dat de basisscholen weer enigszins zoals oud vertrouwd aan het werk zijn. En dan is over twee maandjes dit schooljaar ook alweer ten einde. Tijd dus om aan het bedankje voor de juf of meester te denken. Normaal gesproken bedenk ik mij dat zo ongeveer de een na laatste week voor de grote vakantie. Dus wat dat betreft ben ik nu goed op tijd. Het komt ook wel een beetje doordat er een heel leuk bedankje op mijn pad kwam. Zo leuk, dat ik jullie graag er ook op attendeer.

Het cadeaufestijn

Het is altijd lastig om weer een leuk bedankje voor de juf of meester te verzinnen. Ik heb het zo even bekeken wat ze de afgelopen jaren bij ons op school kregen. Met de hoeveelheid doucheproducten en chocola kan je haast bijna een winkel openen. De kleuterjuf vertelde mij ook, dat zij veel weer weg gaf aan haar eigen (volwassen) kinderen of familie. Wat moet je ook met tien repen chocola? (alhoewel dat voor mij geen probleem zou zijn).

Andere items die gegeven worden zijn vaak bonnen of dure pakketten. Soms lijkt het wel een groot slijmfestijn van ouders. The bigger the better? Zelf ben ik daar nooit zo’n voorstander van, want iemand met weinig te spenderen geeft met net zoveel liefde als een ander. Een maximum bedrag zou misschien zelfs wenselijk zijn. Daarom is het bedankje voor de juf of meester van Tuindreef.nl ook zo leuk.

bedankje voor de juf

Een betaalbaar bedankje voor de juf

Uiteindelijk draait alles om de gedachte natuurlijk. Maar het is ook wel fijn als een bedankje voor de juf niet een rib uit je lijf kost én het gemakkelijk geregeld is. Ook op het laatste moment! Het kan namelijk gewoon online besteld worden en past door de brievenbus. Heerlijk voor chaotische moeders als ik. De bedankjes van Tuindreef zijn, zoals verwacht, zaden om weg te geven. Wie wordt er nou niet blij van bloemen?

Hoeveel budget je hebt of wil besteden maakt niet heel veel uit, want voor nog geen twee euro kan je al een schattig zakje met zaden als bedankje voor de juf bestellen. Voor zo’n 70 cent meer kan je een linnenzakje samenstellen. Als je echt “los wil gaan”, is er nog het houten plankje met glazen flesje met zaadjes. Kan de juf of meester er keer op keer opnieuw naar kijken. Totdat de zaadjes de grond in gaan natuurlijk.

Een bedankje voor de juf hoeft dus echt niet veel te kosten! `Vergeet de chocola en doucheproducten en geef ze een herinnering voor langere tijd. Een bloem in de tuin gaat veel langer mee dan een stuk snoep of zeep. Neem vooral zelf een kijkje op Tuindreef.nl.

bedankje voor de juf