Nog een week een kleine twee weken en dan is het zo ver. Moederdag! En ik weet nu al dat er heel erg veel mannen zijn, die zich dit nog niet realiseren. Dat terwijl wij voor Vaderdag altijd gereed staan. Ik ben natuurlijk al volop aan het hingen hier in huis, maar ik vrees dat mijn subtiele opmerkingen niet helemaal binnen komen. Of hij negeert ze gewoon, dat kan natuurlijk ook. Ik weet dat manlief het mega druk heeft en wellicht er gewoon niet aan toekomt om aan Moederdag te denken. Daarom help ik hem, en alle andere vaders, graag een handje op weg met deze simpele doch zeer doeltreffende suggesties.

Liefde gaat door de maag

Mijn kinderen vinden het altijd heel erg leuk om mij een ontbijt op bed te bezorgen. Persoonlijk ik wat minder. Niet vanwege het eten, want daar kijk ik naar uit. Het zijn de kruimels die ik daarna in mijn bed vind, die mij minder enthousiast maken. En toch blijf ik het altijd iets heel bijzonders vinden als ze met een blad vol lekkernijen naar boven komen. Om het manlief en de kinderen wat gemakkelijker te maken heb ik voor hen de gouden tip: ontbijt bezorgen! Niks meer gehannes in de keuken vroeg in de morgen of supermarkt tripjes de dag ervoor net zoals de rest van mannelijk Nederland. Gewoon een klik op de knop en het ontbijtje komt naar je toe! Overigens is dit niet alleen een goed idee voor de papa’s. Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om gewoon voor je eigen moeder te bestellen. Hoef je er niet vroeg uit om ouderwets ontbijt op bed te brengen. Geniaal toch?

Cadeautip

Weet je even niet meer wat je als cadeautje geven moet? Ik weet iets wat elke moeder van kleine kinderen gebruiken kan: Tijd! Geef een paar uur “vrijheid” cadeau. Dus dat jij voor de kinderen zorgt en de vrouw des huizes gewoon iets kan doen waar ze zin in heeft. En daarmee bedoel ik niet met vriendinnen afspreken, want dat moet altijd wel kunnen. Ik bedoel echt gewoon even lekker helemaal niets kunnen of hoeven te doen. Mocht je dit cadeau niets vinden, dan zijn er altijd nog sieraden. Diamonds are always a girls best friend!