De tijd van het jaar is weer aangebroken. De griepepidemie heerst. Voor je het weet heb je het virus te pakken, zo ook je kinderen. Al die klaslokalen met gezamenlijk speelgoed, afspreken met vriendjes en vriendinnetjes en hoesten en niezen zonder hand voor hun mond helpen ook niet echt mee. Het griepvirus ligt dan ook snel op de loer bij kinderen en voor je het weet is het raak. Het is lastig om aan te zien dat je kind zich niet lekker voelt. Maar hoe maak je het je kind zo aangenaam mogelijk? 

Aandacht en afleiding

Wanneer je kindje met koorts thuis zit, is wat extra aandacht nooit verkeerd. Ga lekker met een dekentje en een kop thee samen op de bank zitten en lees een leuk verhaaltje voor. Of pak de iPad mini erbij en zet een leuk filmpje op. Zo wordt je kindje ook even afgeleid en worden de gedachten even verzet. Let er wel op dat je een handige iPad mini 2 hoes om je iPad hebt. Deze kun je makkelijk schoonmaken zodat het griepvirus later niet verder wordt verspreid. Eén ziek kindje thuis is wel genoeg! Als je de bank na een tijdje niet meer fijn ligt, of je kind wilt überhaupt niet op de bank liggen, is een goed bed optie nummer twee. Om je kind nog even wat extra te verwennen kun je je kind in ‘het grote bed van papa en mama’ laten liggen. Met een telefoon bij de hand kan je kind als hij of zij zin heeft even een filmpje kijken of en spelletje spelen. Hiervoor geldt hetzelfde als net, zorg voor een goed telefoonhoesje. Desinfecteer hem na gebruik, zo kun jij hem daarna weer met een gerust hart gebruiken. Denk er ook even over na of je tijd hebt om je beddengoed te verwisselen, zo hoeven jij en je partner niet onder de wol te kruipen waar misschien het griepvirus ligt te broeden.  

Slapen

Rusten is een van de belangrijkste dingen wanneer je ziek bent. Het lichaam maakt overuren om ervoor te zorgen dat je kindje zich weer snel beter voelt, dit kost natuurlijk erg veel energie. Maak het zo aangenaam mogelijk door een lekker deken te pakken, een groot kussen en de favoriete knuffel van je kind. Zorg wel dat je de knuffel snel weer uitwast. In de tijd dat je kind slaapt, kun je natuurlijk even wat voor jezelf doen. Doe wat huishoudelijke taken of gebruik de tijd om ook zelf even te ontspannen. Pak het boek erbij dat al enige tijd in je boekenkast staat of ga een serie bingewatchen die je al tijden wilt zien. Nu kan het!

Genoeg vitamines 

Wanneer je kindje ziek is, kan het voorkomen dat zijn of haar eetlust niet zo hoog is. Waarschijnlijk kun je dat zelf wel begrijpen, maar het is toch belangrijk dat er wat vitamines binnenkomen. Haal fruit in huis waar je kind dol op is en snij het in kleine stukjes. Zo is het makkelijker voor je kind om wat stukjes te pakken en kost het niet al te veel moeite om het te kauwen. Als dit niet helemaal wil lukken, is een groente en fruit smoothie ook een goede optie. Blend wat spinazie met wat fruit, om het wat zoeter te maken. De fruitige smaak maakt het aangenamer om te drinken. Let er wel op dat het geen kliederboel gaat worden. Een smoothie is vaak wat dikker, dus moet uit een normaal glas gedronken worden. Als je kindje dit gewend is, zal dit geen probleem zijn. Drinkt je kindje nog uit een speciale beker, houdt het dan goed in de gaten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het glas kan zo op de grond liggen. Zorg daarom voor een mooi Huawei Mate 20 Pro hoesje. Zo overleeft je telefoon een smoothie douche, mocht er iets fout gaan. 

Wat doe jij als je kindje ziek is?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock