Wat vliegt de tijd! Inmiddels ben ik ruim vijf maanden zwanger en ben ik echt “gedwongen” zwangerschapskleding te dragen. Aangezien dit alweer het derde kindje is dat in ons gezin verwelkomd zal worden, heb ik al het een en ander aan zwangerschapskleding. Heel handig vond manlief, want dan hoefde ik niets nieuws te kopen. Hij vergist zich echter in twee zeer belangrijke dingen:

  1. Ik ben nu hoogzwanger in een ander seizoen dan bij de eerste twee dochters.
  2. Ik ben een vrouw en heb dus nooit een reden nodig om iets nieuws te kopen.

Alhoewel ik dol ben op winkelen, al dan niet online, vind ik het altijd best lastig om leuke zwangerschapskleding te vinden. De meeste winkels hebben een relatief kleine collectie of net de maten waar ik met geen mogelijkheid in pas. Ook tref ik vaak kleding wat mij (en waarschijnlijk ook menig ander vrouw) er niet echt flatteus laat uit zien. Soms voelt het alsof ik dan gewoon een oversized shirt van manlief heb aangetrokken. Ook al heb je als zwangere een dikke buik, dan wil je er nog steeds vrouwelijk uitzien en een leuk modelletje aan hebben. Je kan je voorstellen dat ik dus ook erg verrast en blij was toen ik een bezoekje bracht aan de website van Esprit.

Met maar liefst 158 verschillende stuks is de collectie zwangerschapskledingkleding van Esprit, de grootste dat ik tot dusver ben tegengekomen. En het fijne is is dat de collectie eigenlijk gewoon alles heeft wat je als zwangere vrouw nodig hebt aan kleding. Denk bijvoorbeeld maar aan sportoutfits of badkleding. Dat zijn items, die verder nog best lastig te vinden zijn.

Maar daarnaast bevat de collectie natuurlijk ook de normale kleding, zoals broeken, shirtjes, jurkjes, vesten en ga zo maar door. Wat ik zelfs nog tegenkwam was een jurk dat makkelijk kan doorgaan voor een trouwjurk!

Wat ik trouwens nog een groot voordeel vind van de Esprit zwangerschapskleding collectie, is dat men kan kiezen tussen broeken met of zonder buikband. Ik zelf heb het liefste een band, dat ik volledig over mijn buik kan dragen, maar ik heb vriendinnetjes die dat helemaal niks vinden. Zij prefereren dan geen band of eentje alleen over de onderbuik. Met maar liefst 35 verschillende broeken zit er vast eentje tussen, dat helemaal conform jouw wens is. En ze zien er nog eens leuk uit ook nog! Wat verder opvallend is, is dat de collectie shirts bevat, die ook geschikt zijn voor na de bevalling. Deze hebben namelijk een voedingsfunctie, zoals dat heet. Kortweg komt het erop neer, dat je gemakkelijk je kind borstvoeding kan geven zonder dat je je hele shirt uit of omhoog hoeft te doen.

Mijn echte favoriet van de gehele collectie is toch wel de nachtjapon met voedingsfunctie. Niet alleen is deze erg mooi om te zien, maar het idee van ‘s-nachts niet meer moeilijk hoeven te doen met mezelf te ontkleden, spreekt me wel heel erg aan. Mocht men dus nog geen kraamcadeau voor me weten, dan hierbij de zeer subtiele hint!

Heb je geen doorsnee maatje? Geen zorgen! Marije heeft uitgezocht waar je plus size positiekleding kan vinden. Ook in grotere maten is er nog veel leuke kleding te vinden, dus neem snel een kijkje op haar site.