Ik weet nog goed dat toen we aan het proberen waren zwanger te worden van een tweede ik me echt kon verheugen om weer zwanger te zijn. Dat gezellig mensje in je buik dat aan het schoppen en spartelen zodat je altijd in gezelschap bent. Je hoeft je een tijdje niet druk te maken om je buik in te houden en kan deze trots laten zien. En uiteindelijk natuurlijk verlof, wat altijd een mooi vooruitzicht is. Gekke is dat zodra ik zwanger werd spontaan de mindere kanten weer terugkwamen. Het moe zijn, rare smaak in je mond hebben, elk uur moeten plassen en meteen in het begin dacht ik “oh ja, bah dan moet ik straks ook weer bevallen”. Grappig, dat je hier pas over nadenkt als je zwanger bent. Daar heeft moeder natuur vast over nagedacht.

Wat betreft het showen van de buik ging dit wat sneller dan ik had gehoopt. Bij 9 weken feliciteerde mijn eerste collega mij al met mijn zwangerschap (net na kerst, ik vond het een beetje gewaagd maar goed). Bij 11 weken werden dit er steeds meer en meer. Deze buik liet zich niet graag verbergen, en ook met losse kleding kreeg ik al opmerkingen. Inmiddels ben ik al 26 weken en hoef ik me daar gelukkig niet meer zorgen over te maken. Alhoewel sommige mensen zich volgens mij nu ook al afvragen of ik niet over een paar weken al met verlof mag. Heerlijk altijd die gratis meningen en blikken over de grootte van je buik.

Toen ik de eerste keer zwanger was ging ik al snel zwangerschapskleding kopen. Gezien wij het bij twee kinderen willen houden merkte ik dat ik hier deze keer iets minder behoefte aan had. Mijn zussen hadden allebei ook nog kleding liggen, dus doordat ik dat mag gebruiken voelt het alsof ik soms weer eens wat nieuws aan kan. Maar als je dan een aanbod krijgt om zwangerschapskleding te mogen proberen, zeg je natuurlijk geen nee.

Ik kwam uit bij de zwangerschapscollectie van Gebe Maternity. Ik kende dit merk eigenlijk nog niet, dus nieuwsgierig was ik wel. Gebe Maternity heeft een ongelooflijk uitgebreide collectie aan positiekleding, maar je kan er ook terecht voor voedingsshirts en ondergoed. Het leuke aan de kleding is, dat het niet zo doorsnee zwangerschapskleding is maar dat je je ook de sexy vrouw in jezelf ermee naar boven kan halen. Zo heb ik een donkerkleurig jurkje dat ik prima naar het werk kan dragen, maar ook zo netjes er uit ziet dat het prima naar een feestje aan kan. Ook heb ik mezelf verwend met een spijkerjurkje. Ik moest er even aan wennen dat deze wat losser zit, maar dat biedt ook zeker perspectieven. Mijn buik heeft zo voldoende ruimte om te groeien.

Als je dus zwanger bent en jezelf eens heerlijk wil verwennen op nieuwe kleding, dan kan ik je Gebe Maternity (hier) aanraden. Ik verheug me er nu al op te zijner tijd er wat voedingsshirts te kunnen halen. Shop shop!

Geschreven door Liselot