Het krijgen of ‘nemen’ van kinderen is niet vanzelfsprekend en hoewel ik het bij mijn eerste kind nog bijna logisch vond dat we voor het eerst ouders werden, denk ik daar nu heel anders over. Dolgelukkig ben ik dus nu dat er na 8 jaar, ein-de-lijk, een tweede kindje onderweg is. In de tussentijd is er gek genoeg veel veranderd op het gebied van mode voor de zwangeren. De stijl natuurlijk, maar de grootste verandering ligt bij het online winkelen. Waar je eerst maar mondjesmaat wat vond, is er nu veel meer keus! Ook de manier van presenteren is fijner; er zijn meer en betere foto’s, er staan goede omschrijvingen en je hebt het snel in huis.

Op zoek naar nieuwe kleding

Zo kwam ik terecht bij het merk GeBe Maternity; hier kun je op de site kiezen tussen leuke zwangerschapsmode en/of voedingskleding. Je kunt er van top tot teen terecht, dus niet alleen de broeken, tops en jurken maar ook het ondergoed en de jassen staan erop. Ook kun je gewoon je maat van vóór de zwangerschap aanhouden, hoe fijn is dát! Als je even kijkt naar waar zij voor staan is het snel duidelijk dat GeBe Maternity er voor elke vrouw is die midden in het leven staat. Een leuke baan heeft, of zorgt voor een mooi (startend) gezin. Een vrouw met een sociaal leven. Een zwangere met haar eigen stijl die ze graag wil behouden tijdens de zwangerschap. Wat ook erg fijn is, is dat hun collectie is zeer betaalbaar is en dat je merkt dat er ontzettend veel aandacht uit gaat naar materialen en pasvormen. Dat merk je ook aan de verzending van de producten, door hoe het is ingepakt en de kaartjes die er aanhangen kom je gelijk in een voorpret-modus. Alle styles moeten mooi staan, maar ook lekker zitten want het leuke leven zal niet stoppen na de bevalling, nee joh! Het wordt er juist rijker door en ik kijk er zelf nu al naar uit.

Waarom je niet te lang moet wachten met het kopen van kleding

De vorige keer wachtte ik met shoppen tot ik overal (soms letterlijk!) uitbarstte met als gevolg dat ik het nieuwe spul maar even heb kunnen dragen. Wijzer geworden heb ik dus nu al wat aangeschaft wat ik de hele zwangerschap kan dragen maar ook in de periode erna. En dat is aan te raden! Aan de mama’s in spé die borstvoeding overwegen: Doe jezelf een lol en trakteer jezelf op een paar stuks mooie voedingskleding. Het is zooooo ontzettend handig en het maakt voeden buitenshuis een heel stuk aantrekkelijker waardoor je wél naar dat ene drukke terrasje gaat met je vriendinnen of dat etentje in je favoriete restaurant. Ik had destijds een erg handig maar achteraf bekeken, niet zo modieus voedingsshirt wat ik veel droeg en ook toen ging ik óveral naar toe. Op de site van GeBe vond ik echt een hele mooie jurk waar mijn buik nog goed in kan groeien en die ik nu draag in deze warme herfst, dadelijk in de winter met een jasje of sjaal en daarna door in het vroege voorjaar. Eenmaal bevallen begin april, kunnen de ritsjes open als ik, heel stijlvol, buitenshuis wil gaan voeden. En kijk eens even goed naar de foto’s; zie jij ze zitten?! Nee hè? Geniaal weggewerkt! Ook ben ik erg gelukkig met de vondst van een andere set; een spijkerbroek met een fijne trui erop. Die spijkerbroek heeft natuurlijk zo’n band die alle positiebroeken hebben maar met als verschil dat dit nu zo is gemaakt dat het net is alsof die band een topje is wat in je broek zit i.p.v. stof wat in één stuk doorloopt vanuit de broek. De sweater met de witte top eronder horen bij elkaar maar zijn ook afzonderlijk van elkaar te dragen. Ook met deze combi kan ik de 3 seizoenen in en erna doordragen. Eenmaal bevallen is die buik echt niet direct weg (utopie!) en met een platte(re) buik zie je niet meteen dat het positiemode is. Als ik de witte top verwissel voor een voedingstopje kan ik ook hiermee in stijl op pad. Dus, voor wie mooie positiemode zonde van het geld vind omdat het maar zo kort draagbaar zou zijn: Als je aan het begin van je 9 maandjes slim kiest kun je er nog heel lang gebruik van maken en heb je er echt lang plezier van.

Meer weten?

Gebe Maternity bestaat als merk al 14 jaar, en het familiebedrijf achter het merk heeft al meer dan 30 jaar ervaring in productie van (zwangerschaps) kleding. Ze hebben een jaar geleden een showroom geopend voor Europa in Nederland, hebben een e-commerce platform gebematernity.nl en werken met onder andere Wehkamp, Zalando, Asos en Amazon samen.   Geschreven door Renée.