Terwijl ik dit schrijf zitten we nog met zijn allen in de harde lockdown, dus met avondklok en al. Het is even niet anders helaas. Dat het ook een effect heeft op de kinderen, liet ik al eerder weten. Dus werd het de hoogste tijd voor een klein feestje in huis. Onze eigen vorm van carnaval nu de landelijke variant voor dit jaar geannuleerd is. Met uiteraard echte meisjes carnavalskleding!

De eerste voorpret

Ik had natuurlijk al zelf eerst zitten neuzen in de carnavalskleding van Feestkleding.nl om al enigszins van te voren te weten waar de meisjes uit kunnen kiezen. Anders duurt het eindeloos als ze eerst alles willen bekijken. Dat heb ik vorige keer zo ervaren. Het nadeel van een uitgebreide collectie denk ik dan maar. Deze ronde heb ik verteld dat ze allebei een tutu mochten uitzoeken. Niet alleen leuk voor ons eigen carnavalfeestje, maar ook voor dansles op zaterdag en om de TikTok moves mee te doen. Die gedachte maakte de dames zeer blij. Het was maar goed dat ik ze nog even zelf de verschillende kleuren liet zien, want hun kleurkeuze verraste mij volledig. De oudste ging voor blauw in plaats van haar eeuwige roze en haar zusje koos de groene variant waar zij altijd team blij was. “Groen is mijn nieuwe lievelingskleur, mama. Wist je dat nog niet?”

tutu voor carnaval

Ons eigen feestje

We kunnen niet echt ergens naartoe, dus maken we gewoon ons eigen feestje. Net zo leuk! Inmiddels heb ik twee kleine Jason Derulo fans in huis. Niet omdat hij zo geweldig is, ze hebben geen flauw idee wie hij is, maar vanwege zijn liedjes. Daar worden namelijk de leukste TikTok dansjes op verzonnen en die doen ze graag na. Met mama uiteraard! Elke avond zetten we de muziek keihard op en doen we de bekende moves. En geloof me, er is niets zo schattigs als die twee meisjes te zien dansen. De lachende gezichtjes als we aan het “feesten” zijn samen, worden de mooiste herinneringen aan deze periode. Met elkaar maken we er gewoon wat van! Doe je mee met je eigen carnaval feestje?