Het was weer eens tijd voor een feestje, vonden wij. Nou ja, waarschijnlijk iedereen wel. Gelukkig is nu alles weer een beetje open, maar we hebben natuurlijk aardig wat thuis gezeten. Van quarantaine naar quarantaine. In combinatie met werk was dat soms best een dingetje, maar we probeerden er als gezin toch wat samen van te maken. Helemaal van onze Kerst die ook ineens volledig thuis was in plaats van bij de opa’s en oma’s. Dan moet je er een extra feestje van maken!

Eerste kerstdag

Mijn oudste had met haar klas de film Home Alone gezien en vond dat dat de ultieme kerstfilm was. Immers speelt het zich af tijdens kerst. Dit geldt overigens ook voor Die Hard, die daardoor in dezelfde categorie geplaatst is en wat mij altijd bevreemd heeft. Enfin, Mijn achtjarige wilde heel graag nogmaals deze film zien met het gezin. Daar konden manlief en ik ons wel in vinden. Home Alone is immers uit onze jeugd (nou ja, de mijne dan). In plaats van een uitgebreide maaltijd hebben we een uitgebreide borrelplateau gemaakt. Onder het genot van allerlei kleine hapjes en de film hadden we een uiterst gezellige Eerste Kerstdag.

Tweede Kerstdag

De tweede dag hadden we in het teken van Kerst en winter staan. De meisjes hadden een nieuwe verkleed outfit uitgezocht bij feestkleding.nl en wilden graag een TikTok filmpje daar in opnemen. Met als achtergrondmuziek, geheel toepasselijk, een liedje uit Frozen. Mijn tweede dochter wil fungeren als kerstengel en mijn oudste had een sneeuwpop kostuum uitgekozen. En dan kan je natuurlijk niets anders na doen dan “do you want to build a showman?” Maar dan wel op een TikTok manier, dus net even wat anders. De meisjes hadden de grootste lol met elkaar. Misschien moeten we vaker verkleedfeestje gaan houden. De dag hebben we afgesloten met Home Alone 2 (om toch in het thema te blijven van de eerste avond) en een pizza. Een totaal ander Kerst dan normaliter dus, maar zeker ook gewoon gezellig.

Winactie

Van feestkleding.nl heb ik nog wat shoptegoed over. Wil jij ook wat leuks uitzoeken? Laat het mij weten en wellicht win je het tegoed om vrij te besteden in de webshop. Meedoen kan tot en met 7 februari.