Heb je de eerste berichten al gehoord? Er schijnt gewoon een vaccinatie te komen tegen het Corona virus. Althans, na de dierproeven mag er door één bedrijf binnenkort op mensen getest worden. Het begin is er dus! Betekent dit dat we wellicht volgend jaar weer mogen knuffelen of is het nieuwe normaal permanent? Wie zal het zeggen! Persoonlijk wacht ik het gewoon rustig af en zie ik wel hoe het loopt. Er valt toch weinig aan te veranderen. Wat ik mij wel af vraag hoe het voor de kinderen na de zomer zal gaan, maar ook qua vaccinatie. Ga je even mee met mijn hersenspinsels?

Niet meer naar school

Ik weet dat er genoeg ouders zijn die hun kinderen thuis houden van school. Ieder zijn goed recht en daar ga ik ook niet over discussiëren verder. Maar men verwacht niet dat er een vaccin zal zijn na de zomer. En zelfs als die er dan is, ben je ook nog niet gelijk ingeënt. Betekent dit dat die kinderen na de zomer ook nog thuis blijven en thuisonderwijs zullen krijgen? Soms maak ik mij daar wel zorgen over. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat elke ouder even geschikt is om onderwijs te geven. Wat gaat dat voor gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het kind? En voor de ouders die hun kind na de zomer wel naar scholen sturen, heb ik ook een vraag. Waarom nu dan niet? Wat denk je dat er in die zes weken veranderen zal wat betreft het virus?

Wel of niet vaccineren?

Nu er misschien al een vaccin komt, vraag ik mij echt af wat sommige ouders zullen doen. En dan vooral de ouders die tegen vaccinaties zijn. Is dit een prikje die wel massaal gehaald zal worden? Of wordt ook dit onthaald met de grootste argwaan? Zullen er ouders zijn die hun kind niet laten deelnemen aan het Rijksvaccinatie programma, maar wel hiervoor laten inenten? Want persoonlijk komt dat een beetje vreemd op mij over. De (lange termijn) gevolgen van deze prik zijn namelijk echt totaal niet bekend. Het lijkt mij dan ook dat met deze vaccinatie een groter risico gelopen zou kunnen worden dan met de bestaande inentingen. En toch hoor ik veel ouders roepen dat ze vooraan zullen staan als het uitgedeeld wordt. Maakt dit ze niet een beetje hypocriet of ben ik dan te hard? Als het om de kinderen gaat, zijn de mazelen of polio een stuk gevaarlijker dan het Corona virus. En toch maakt dat geen verschil voor heel veel mensen. Enfin, ik ben dus erg benieuwd hoe de ouders, die tegen vaccinaties zijn, uiteindelijk op het te verwachten vaccin gaan reageren. Als ze trouw zijn aan hun geloof, dan laten ze die ook voor wat het is. Als ze deze inenting wel laten zetten, dan snap ik er werkelijk niets meer van. Ik hoop dat iemand mij dat dan duidelijk zal kunnen maken. Hoe dan ook, ik weet wel wat wij gaan doen als het vaccin er is. Wat is jouw plan?