Het is de vijfde week van de intelligente lockdown en het gaat hier prima. Ik ben nog niet tot voortdurend drinken overgegaan en de kinderen hebben al hun ledematen nog. Helemaal intact ook. Nee hoor, grapje. Het gaat hier rustig door, want dat kan in de tijd waarin we leven heel gemakkelijk. Alles is online te bestellen, van je dagelijkse boodschappen tot kleding tot huishoudelijke producten. Ik zei dan ook tegen manlief dat alles kapot mag, want het is zo weer opnieuw besteld. Hij keek mij aan met een blik van “jij hebt daar niet goed over nagedacht”. En helaas, ik moet hem gelijk geven. Deze volgende producten mogen echt niet sneuvelen tijdens de intelligente lockdown.

Lees ook: de beamer ging kapot

De wasmachine of droger

Allereerst is het financieel natuurlijk niet echt handig als de wasmachine en / of droger nu zou sneuvelen. Ik verwacht wel dat het een dezer dagen gaat gebeuren, want de eerste is al aan de wandel met elke wasbeurt en ik heb al twee schroefjes gevonden. Dus ergens in de trommel zit wat los. Het ding is ook al vijftien jaar oud, dus bijna aan vervanging toe. Ik merkte op dat een Coolblue of Bol gewoon wasmachines thuis bezorgd. Tot aan de deur ja! Maar wie gaat het dan vervolgens de twee trappen op tillen? Tja, daar had ik nou echt niet over nagedacht. Dat vanwege de lockdown de handige bezorgmensen waarschijnlijk niet je huis binnen zullen gaan om twee verdiepingen hoger een wasmachine te installeren en de oude meenemen. Onze witgoedapparatuur moet het dus nog even volhouden.

De kinderbril

De ogen van een volwassene veranderen in principe niet zoveel meer. Die van kinderen worden elk jaar opnieuw opgemeten. Onze derde heeft ook een bril en staat gepland voor een nieuwe meting in juli. Als haar bril voor die tijd sneuvelt hebben we een lastige keuze. Nemen we dan hetzelfde montuur als vorig jaar met dezelfde scherpte glazen (totale kostenpost €300) met het risico dat de glazen in juli weer vervangen moeten worden (dus weer €200) of laten we de bril af maandenlang wat haar ogen weer niet ten goede komt. En in hoeverre kunnen we nu nog wel terecht bij een opticien voor dit soort dingen tijdens een intelligente lockdown? De audicien heeft namelijk alle afspraken gecanceld. Hopen dus maar dat de bril het nog even volhoudt.

Lees ook: met 11 maanden een bril

De laptop

Ook hiervan dacht ik “dat is toch zo vervangen?”, maar manlief wees me terecht. Als zijn werklaptop sneuvelt hebben we toch een probleem. Het duurt toch wel enkele dagen voordat deze vervangen is en dan heeft hij alleen nog een kale laptop. Alle programma’s moeten er dan op en de vraag is of dit op afstand kan of dat hij daarvoor toch echt naar kantoor zou moeten. Hoe dan ook, het kost dagen en als zzp’er is elke dag niet gewerkt een dag zonder inkomsten. Je begrijpt dus dan ook wel dat de kinderen niet eens in de buurt van de laptop mogen komen nu. Anders gaan er alsnog ledematen sneuvelen vrees ik ;-).

Lees ook: mijn laptop is nu echt aan vervanging toe

Overigens kan ik je geruststellen dat de orthodontist voor spoedbehandelingen gelukkig gewoon open is deze intelligente lockdown. Wel helaas zelf moeten ondervinden. Na twintig jaar is het spalkje achter mijn tanden gesneuveld en ga ik nu weer aan de beugel.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock