De titel is natuurlijk een grapje, want het is niet rampzalig om met de kinderen thuis zitten. Ik ben dol op mijn dames, dus het is niet erg om ze om mij heen te hebben. Maar drie weken lang non-stop? Dat vind ik wel een dingetje hoor. In de zomer heb je dat natuurlijk ook, maar dan gaan wij er graag op uit. En heb je niet de lesstof die je ineens moet gaan beheersen als ouder. Wat dat betreft ben ik blij dat ze in groep 1 en 3 zitten. Die materie beheers ik nog wel ;-). Maar vier kleintjes thuis is wel echt pittig. Vooral als de jongste twee ook nog eens niet een goed humeur hebben en niet echt kunnen uiten waardoor dat komt. Dat en niet gelijklopende slaapjes zijn best vermoeiend soms.

Welk schema?

Ik zag vandaag heel veel moeders online met een prachtig uitgewerkt schema om de dag door te komen. Ik ben dus niet zo’n moeder. Als eerste hebben we heerlijk uitgeslapen. Dat kan niet zo vaak meer met alle drukte, dus we namen het er even van. In de ochtend hebben we een potje Rummikub en Triominos gespeeld. Ik liet de oudste de punten optellen. Konden we gelijk het rekenen oefenen afstrepen. Na de lunch heb ik eerst een uur lang geprobeerd de twee mini’s in slaap te krijgen. Helaas slechts voor de helft geslaagd. De middag heb ik samen met de kids enkele producten van Hubelino geprobeerd. Dat was een groot succes. (Binnenkort meer daarover). En als afsluiter heb ik nog een dictee gedaan met de oudste. Tot grote hilariteit, want ik wist niet zo goed welke woorden ik moest opzeggen dus ik noemde alles wat ik zag. Het woord wc-papier was wel het leukst. En dat was eigenlijk ook wel het enige verder wat we aan onderwijzing hebben gedaan. Morgen mag ik de echte lesstof op school ophalen.

Lees ook: “zo erg vind ik het Macaronivirus niet”

Alles met mate

Uiteraard gaan wij braaf het door school opgestelde lesprogramma volgen. Maar ik ga ook zeker proberen om gewoon te genieten van mijn meiden. Eerder vandaag ook nieuws uit mijn omgeving gekregen waardoor ik des te meer bewust ben dat het leven kort kan zijn en je optimaal moet genieten van elkaar. Hoop dat ik er ook zo over denk als ze morgen of komende dagen elkaar de tent uitvechten. Natuurlijk gaat hier ook gewoon de tv aan voor een film zo nu en dan. Anders kan ik nooit een was of iets dergelijks doen. En eerlijk, ook ik wil gewoon soms een momentje voor mijzelf. Of ik gillend gek ben geworden hoor je over drie weken. Tot die tijd doen we dagelijks schoolwerk en zo nu en dan testwerk voor de blog met uiteraard veel winacties. Met zijn allen komen we de tijd wel door!

Lees ook: mag ik even?