Het begon afgelopen dinsdag. Onze derde was een beetje jengelig in de ochtend en tegen de middag brak de koorts flink door. Arm moppie. Die nacht heeft ze ook haar bed ondergespuugd. De hele woensdag was het vechten tegen de koorts. Haar spugerij had ik onder controle door cola. Elk kwartier één slokje en verder helemaal niets eten of drinken en 9 van de 10 keer houdt het spugen op. Zo ook bij haar. In de loop van de donderdag werd haar koorts minder en de vrijdag leek ze alweer helemaal de oude. Op wat humeurig na dan. Maar dat is ook dezelfde dag dat ik mij minder begon te voelen.

De eerste klachten

Het begon met flink opgezette klieren aan één kant in de hals. Ik dacht eerst dat ik misschien een oorontsteking ging krijgen, want zo voelde het. Maar na een paar uur was ook de andere kant van mijn hals opgezet. Na wat paracetamolletjes kon ik nog enigszins functioneren. Vanochtend was het echter allemaal wat dramatischer. Ik lag rillend in bed en kreeg het maar niet warm. Slikken was ook bijzonder pijnlijk en ik had een immense koppijn. In de loop van de dag is het er niet veel beter op geworden. Ondanks de paracetamol. Helaas is manlief inmiddels ook ziek geworden met exact dezelfde verschijnselen. Een hoopje ellende dus hier thuis. De kids vinden het wel prima, want die mogen nu wat meer televisie kijken. We hebben geen puf om ze ervan te weerhouden.

Lees ook: de tips bij verkoudheid of buikgriep

Vast geen Corona

We denken niet dat het Corona is, want geen idee hoe we daar dan aan gekomen zijn. Maar wat als dat nou wel zo is? Hoe kan je iedereen beschermen als je niet eens getest wordt op het virus? Moeten we dan zekerheidshalve de kids twee weken binnen houden? Moet ik iedereen informeren die ik de afgelopen week gezien heb? En wat zeg je dan? Ik vind het bijzonder lastig allemaal. Stiekem hoop ik wel dat het Corona is en dat het tot deze symptomen beperkt blijft. Dan zijn we er maar van af. Het is gewoon die onzekerheid waar ik niet tegen kan. Pas als je benauwd wordt, weet je het vrijwel zeker dat je het virus te pakken hebt. Laten we dat maar gewoon niet doen. Enfin, het kan dus wat stiller worden op de blog. Maar een beetje koorts en keelpijn houdt mij niet tegen hoor!

Lees ook: en toen zaten we in thuis quarantaine

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock