Of je nou thuis blijft deze zomer of dat je naar het buitenland vertrekt, er is altijd wel iets van vermaak nodig voor de kinderen. Bij ons thuis is een vorm van knutselen altijd wel iets waar de meisjes in voor zijn. Terwijl de ze dan druk bezig zijn met hun creaties wordt er volop gekakeld met elkaar. Ik kan altijd wel genieten van dit soort middagen. En al helemaal als het buiten regent en je dus genoodzaakt bent binnen te blijven. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke setjes verkrijgbaar, die het creatieve in het kind naar boven halen. Denk bijvoorbeeld aan de producten uit het Janod Atelier.

Wat is het Janod Atelier?

Janod is een Frans merk gespecialiseerd in speelgoed en spelletjes gemaakt van ofwel hout ofwel karton. Het bedrijf is begonnen in 1970 en is in de loop der jaren meegegroeid met de behoeften van de ouders en ook de kinderen. In 2004 is Janod pas echt internationaal bekend geworden. Inmiddels is het in ons land ook een redelijk gevestigde naam. Bij Janod denk je vaak gelijk aan duurzaam, degelijk en educatief speelgoed. Met ongeveer zo’n 15 verschillende categorieën aan speelgoed weet ik bijna zeker dat jij ook ooit wel eens een product van dit merk in je handen hebt gehad. Éen van die categorieën is dus Janod Atelier. Daar vind je de leukste dingetjes om zelf te knutselen, waaronder dus ook de maskers en vingerpoppetjes.

Janod Atelier

Twee setjes uitgelicht

Scratch art animal masks

In dit doosje van Janod Atelier vind je een vijftal zwarte dierenmaskers om te bewerken. Misschien ken je het concept al van dit soort kraskaarten? Het is een kwestie van de bovenste laag eraf schrapen. Dit kan je met je nagels doen (geen aanrader overigens), maar ook met muntjes of met de bijgeleverde pen. Hoeveel je eraf haalt, bepaalt hoe het masker er uit komt te zien. Bij mijn kinderen werd alles gewoon weggehaald, wat op zich er ook wel leuk uit zag. En als het af is, kan je met de bijgeleverde elastiekjes en haakjes het op het hoofd zetten.

Vingerpoppetjes kleuren

Met dit grappige knutselset uit de serie Janod Atelier, kun je vingerpoppetjes maken. Met je eigen vingers maak je de armen, poten of slurf van het dier! Er zitten in dit pakket acht stuks vingerpoppetjes om in te kleuren. En daarna uiteraard er eindeloos mee spelen, want dat is natuurlijk nog altijd het leukste.

Winactie

Wil jij beide setjes uit het Janod Atelier winnen? Laat dan weten welke je aanspreekt en wie weet krijg je beiden opgestuurd. Meedoen kan tot en met 20 juni. Succes!