Het is duidelijk zo ver: de zwangerschapshormonen verlaten nu echt mijn lichaam. Met bossen vallen mijn haren uit. Ik heb echt weer twee behoorlijk inhammen op mijn hoofd! Mijn nagels breken om het minste of geringste, maar het allerergste is nog dat mijn huid weer lelijk begint te worden. Ik doe echt goed mijn best het schoon te houden door te scrubben onder de douche en met aloë vera in te smeren. Maar zodra ik bepaalde gerechten gegeten heb, voel ik de onderhuidse ontstekingen opkomen. Het enige voordeel er van is, is dat je dan blijkbaar een zeer jonge huid hebt. Dat is dan wel weer fijn zo op mijn bijna veertigste. Natuurlijk heb ik liever gewoon een prachtige huid, dus ben ik altijd op zoek naar de fijnste producten. Dit keer probeerde ik de Konjac spons.

Een Konjac spons voor het gezicht?

Ik was zelf ook wel een beetje verbaasd toen ik hoorde dat je met een spons je gezicht kon reinigen. Maar het is niet zomaar je huis, tuin of keuken product, maar een zogeheten Konjac spons. Deze wordt gemaakt van de Konjac wortel en is dus puur natuur. Je kan begrijpen dat ik daar wel nieuwsgierig naar was en deze graag wilde proberen. Vooral ook omdat de instructies zo ontzettend simpel zijn:

Hoe gebruik je een Konjac Spons?

  1. Spoel de spons goed uit met lauwwarm water.
  2. Knijp de spons uit (niet uitwringen!)
  3. Voeg eventueel een gezichtsreiniger toe
  4. Masseer de spons met kleine cirkelvormige bewegingen over de huid
  5. Spoel na gebruik de spons goed uit
  6. Knijp het water uit de spons
  7. Hang de spons op aan het touwtje zodat de spons goed kan drogen

Dat kan toch niet verkeerd gaan?

Konjac spons

En zo ging ik ermee aan de slag

Van Paper and Boo mocht ik de witte Konjac Spons proberen. Ik was verrast over de grootte, want ergens had ik een enorm ding verwacht. Deze paste gewoon prima in mijn handpalm. Enigszins met de verwachting dat het niets zou voorstellen, ben ik aan het reinigen gegaan. Het voelde niet verkeerd, maar ook niet dat je denkt dat er wonderen aan het gebeuren zijn. Het was een beetje een gevoel van een scrub, maar dan net wat zachter. Ik ben het braaf dagelijks gaan doen en ik word stiekem al wat enthousiaster. Als bijna veertiger heb ik namelijk vervelende (heksen)haren, die mijn kin uit willen groeien. Soms gaan ze wat scheef wat ook weer onderhuidse ontstekingen veroorzaakt. Sinds de Konjac spons lijk ik daar wat minder last van te hebben. De scheve groei dan. Ook lijkt mijn huid wat zachter en minder onzuiver. Ik had wel gezien dat voor de onzuivere huid er een zwarte Konjac spons bestaat. Ben wel benieuwd wat die dan extra zal doen.

Dus…

Al met al vind ik de Konjac spons wel een geinig product en zeker voor herhaling vatbaar. Je weet in ieder geval zeker dat je geen troep op je gezicht aan het smeren bent. En ja, de huid voelt toch wel schoon aan. Verder is het echt gemakkelijk in gebruik. En hartstikke duurzaam wat toch ook wel zo fijn is. Voor de prijs hoef je het niet te laten, dus probeer het gewoon zelf een keer!