Je zou het niet denken met deze noordpoolse temperaturen, maar de eerstevolgende zonnige vakantie loert al om het hoekje. Over iets meer dan drie weekjes zullen de eerste scholen hun deuren sluiten voor twee weken. En alhoewel het nu nog het vriespunt bereikt in de nacht heb ik goede hoop dat, tegen de tijd dat we vakantie hebben, we al weer meerdere dagen van een zonnetje hebben mogen genieten. En dan maar ook hopen dat we tijdens ons weekje weg eveneens regenvrij tussen de dieren mogen wandelen. We gaan namelijk naar de Beekse Bergen! De kinderen, manlief en ik kijken er erg naar uit. Wat ze nog niet weten is dat ik al wat meer in vakantie modus ben door mijn voorbereidingen.

Om te vereeuwigen

Mijn kinderen groeien op in een tijdperk, waarin alles digitaal is. Met een klik op de knop is alles te vinden, te bestellen of te zien. Zo ook met foto’s. De laatste fotoshoot met de meisjes heb ik zo’n honderd plaatjes geschoten. En dat kan gewoon allemaal! Als mijn kinderen met hun camera’tje door de dierentuin wandelen maken ze ook van de meest bizarre momenten een foto. Ik heb zelfs plaatjes van stenen op hun geheugenkaart terug gevonden. Ze kennen niet de noodzaak van het juiste fotomoment uitzoeken en de keuze maken voor wat je vast wil leggen. Ze kennen niet het concept van maar 24 plaatjes kunnen schieten. En al helemaal kennen ze niet de charme van de fotorolletjes an sich. Daarom krijgen ze de komende vakantie van mij een Kodak wegwerpcamera. Dan kunnen ze ervaren hoe de jeugd van hun ouders was als het om foto’s maken gaat. En hopelijk gaan ze dan ook meer bewust kijken naar welk moment of beeld ze willen vereeuwigen. Om het nog wat specialer te maken, heb ik wel de onderwater variant gehaald. Ik ben erg benieuwd naar hoe ze het gaan ervaren.

Om het beter te zien

Als je naar de Beekse Bergen gaat, ga je natuurlijk ook om dieren te kunnen bewonderen. Immers vertoef je in een safariapark. Ons huisje staat dit keer aan de Savannah waar de neushoorns rondlopen. Vorige keer waren we bij de runderen wat ook heel leuk was. Het was zo schattig. In de ochtend kwamen we dan de woonkamer in en zaten de oudste twee al bij het raam de eerste wakkere dieren te bewonderen. We hadden bij het park verrekijkertjes gekocht zodat ze ook de dieren op de andere vlakten in de vroege morgen bewonderen konden. Dit waren natuurlijk vrij simpele dingen, die na een keer vallen al niet meer deden wat ze zouden moeten doen. Dit keer nemen we dus echt verrekijkers mee. Dan kunnen we tijdens de safaritocht ook de (verstopte) dieren in de verte spotten. Ik kijk er nu al naar uit! Beekse Bergen, here we come!