We waren een weekje weg met het gezin. Even heerlijk van elkaar en een andere omgeving genieten. Hartstikke leuk, maar het pakken voor deze minivakantie was wel even een hoofdbreker. Wat moet je in hemelsnaam meenemen als je weg gaat in de meivakantie? Het weer in ons land is namelijk alles behalve voorspelbaar. Moet ik rekening houden met een vrieskou of kon ik tropische temperaturen verwachten. De dilemma’s! Deze drie items heb ik sowieso overwogen mee te nemen.

3 items om mee te nemen in de meivakantie

Bikini’s

Voordat we de daadwerkelijk de auto in stapten had ik nog soort van goede hoop, dat het zwembad open zou zijn. De corono regels veranderen per week ongeveer, dus het had gekund. Maar helaas, geen tropisch zwemparadijs deze vakantie. Neemt niet weg dat ik nog steeds overwoog een bikini mee te nemen.  Gewoon ff bakken in de zon.

Bikini grote cupmaat

Tussenjas

Vorige week liep ik nog in mijn winterjas rond. Sinds ik zo ben afgevallen ben ik een enorme koukleum. Voor deze vakantie heb ik toch maar gewoon een jas meegenomen. Een zogeheten tussenjas. Eentje die te koud is voor de winter en te warm voor de zomer. Mijn jas is van softshell, dus het kan ook wel tegen een regenbuitje. Gezien het weer deze meivakantie was ik blij dat ik het meegenomen had.

Broeken

Hoeveel broeken neem je mee als je een midweekje op pad bent. En moeten ze lang, kort of driekwart zijn? Het liefst neem ik gewoon een fijne spijkerbroek mee. Deze zitten toch uiteindelijk het lekkerst. Zo nu en dan ga ik uit mijn comfortzone met een heel anders soort broek of een hip model, zoals flared jeans. Maar een spijkerbroek die enigszins over mijn heupen gaat, zonder bouwvakkers decollete, en met iets wijdere pijpen aan de onderkant blijft toch mijn favoriet. En die kan je natuurlijk ook gewoon opstropen als het te warm wordt.

tussenjas NED Dutch Fashion Design

Seizoenen

Wat het pakken betreft zijn de winter- en zomermaanden toch een stuk makkelijker. Je hoeft met net wat minder weersomstandigheden rekening te houden. En nog denk ik altijd: oh ja, dat kledingstuk was ook handig geweest om in te pakken. Ach, zolang het ondergoed maar mee is… (ja, ook eens vergeten).

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock