Sinds eind vorig jaar heb ik een TikTok account. Niet om allerlei hippe dansjes te doen hoor. Daar ben ik echt wat te oud voor. Het was vooral bedoeld om meer bewustwording over Noor en haar syndroom te maken. Met de hoop dat het de jeugd motiveert een toekomst voor kinderen met een beperking te maken en ook het meer normaal te maken. Immers mogen ook meervoudig beperkte kinderen er zijn. Ik hoopte door wat filmpjes haar een podium te geven op een positieve manier. Wat het zou brengen had ik niet verwacht.

Duizenden volgers later

Tot eind december was het lekker rustig op mijn TikTok account. Ik had een leuke groep vaste volgers en er was oprechte interesse in Noor. Toen druppelden dit jaar ineens wat vragen binnen over de andere kinderen en mijn manier van opvoeden. Waar eerst de focus bij ons derde meisje lag, waren ineens alle vier de kids onderdeel van het gesprek. De vragen bleven maar komen en ik heb de meeste wel beantwoord.

Inmiddels heb ik ruim 40K volgers op mijn TikTok account en groeit het met de dag. De filmpjes die ik post worden vaak op de zogeheten ForYouPage geplaatst en worden soms een paar honderdduizend keer bekeken. Bizar toch? En blijven vragen binnen komen. Niet alleen over Noor, maar over alle vier de meisjes en onze opvoeding. Men is oprecht geïnteresseerd.

Het heeft voor- en nadelen

Naast de immens veel leuke reacties, zijn er helaas ook een aantal vervelende berichtjes binnen gekomen. Ik zou Noor moeten laten inslapen, ze is een product van incest en ze kan niets betekenen voor de maatschappij. Tevens ben ik de strengste moeder ooit, want mijn kinderen mogen geen smurfenijs, cola of een eigen telefoon. Blijkbaar verpest ik daardoor hun jeugd. Er zijn serieus mensen die een account aanmaken met mijn naam er in, puur om te treiteren.

Gelukkig zijn er meer leuke reacties dan negatieve. Tal van lieve berichten komen binnen en men wil voortdurend de kinderen zien. “OMG, ik ben zo’n fan” en “je bent zo’n lieve moeder” worden geregeld als tekst onder mijn filmpjes geplaatst. Ze willen alles weten over de ins and outs van Noor en leven met haar mee. Inmiddels worden we ook herkend op straat. Dat was wel even raar. Vooral als ze dan op de foto met mij willen. En niet alleen in ons dorp, maar gewoon waar we ook zijn in Nederland. De kinderen lijken er ook wel van te genieten.

Het gaat nog verder

Omdat het allemaal zo goed loopt op mijn TikTok account en ik een duidelijke fan groep heb, zal er binnenkort gewoon merchandise van MeerVanMir komen. Hoe gaaf is dat? De specifieken kan ik nog niet helemaal vertellen, maar hopelijk zal het deze zomer nog gelanceerd worden. Ik zal er dan ook nog zeker even aandacht aan geven. Wordt vervolgd dus!