Vandaag, 13 oktober, is onze lieve Noor jarig. Alweer vier jaartjes oud!!! In theorie is ze nu een kleuter. In de prakijk (helaas) niet. Manlief en ik hadden het er gisteravond nog over. Dat ons leven zoveel anders is dan we vier jaar geleden voor ogen hadden. Ja, het zijn een paar pittige jaren geweest. En ja, onze toekomst ziet er nu anders uit dan we verwacht hadden. Natuurlijk hadden we het heerlijk gevonden als Noor zonder chromosoom mutatie geboren was. Het leven was een stuk makkelijker geweest. Maar we weten ook, dat Noor dan niet Noor was geweest.

Zij leert ons zoveel

Lieve Noortje, ons derde kindje. Ze is uniek in heel haar wezen en dat maakt haar speciaal. Zij heeft ons geleerd te relativeren. Maar ook te genieten van de kleine dingen in het leven. Noor heeft ons laten zien dat geluk in hele kleine dingetjes kan bestaan. Een eerste plasje op een potje. Een eerste keer bewust mama zeggen. Ook dat geluk in gevoel zit en niet in materialistische dingen. Hoewel we natuurlijk daar ook wel blij van worden. Maar de grootste vreugde zal toch komen bij weer een mijlpaal, die zij af zal leggen. Bijvoorbeeld de eerste stappen. Noor heeft ons geleerd wat echt geduld hebben betekent. Dat het leven genoeg verrassingen in petto heeft en je daarmee om leert gaan. De term veerkracht heeft zoveel meer betekenis gekregen sinds zij in ons leven is.

Ons cadeautje

Naast de vele levenslessen is Noor gewoon een geweldig kind an sich natuurlijk. Haar glimlach doet ons smelten. Iedereen wordt blij van haar enthousiasme en haar lachstuipen zijn aanstekelijk. Het is heerlijk om haar te zien genieten van alles en zo gelukkig te zien. Dat ze zo vol aandacht kan luisteren naar het pianospel van Sanne. En dat ze helemaal zen wordt van Bohemian Rapsody. Haar enthousiasme in het zwembad is ook iets waar wij erg blij van worden. Noor kan gewoon zo intens blij en gelukkig zijn! Dan kan je niet anders dan meegenieten. Op haar eigen manier is zij dan ook een vrolijke noot in ons gezin. Een belangrijk onderdeel in ons kwartet van kinderen en in ons leven. Ik denk oprecht dat wij allemaal door haar een stukje beter mens zijn geworden.

Lieve Noortje, wat houden wij van haar. En vandaag is ze dan gewoon een kleuter geworden. Ik wens haar oneindig veel liefde toe en dat ze altijd zo gelukkig mag zijn. Met of zonder vele mooie mijlpalen. Zolang ze maar gelukkig is, want dat is het belangrijkst. Onze Noor, ons cadeautje. Gefeliciteerd lieverd!!!