In 1987 verscheen een boek getiteld ‘Where is Wally?”. In dit boek stonden op verschillende grote getekende platen een man, genaamd Wally die je moest vinden. Dit is behoorlijk lastig aangezien Wally niet altijd helemaal zichtbaar is en de gehele pagina vol getekend is. Nu is er een boek uitgekomen, ‘Waar is de puppy?’ waarbij jij de puppy Rocky en zijn vriendjes moet gaan zoeken op een tweetal pagina’s. Rocky gaat samen met zijn acht hondenvriendjes langs prachtige locaties, zoals Central Park, Park Guëll en de sneeuw. Nu moet je Rocky, die zich meestal verstopt, weten te zoeken op de pagina. Rocky is herkenbaar, net als Wally, door een rood-witte sjaal. 

Dol op zoeken

Mijn twee jongens van drie en vier jaar zijn helemaal gek op dit boek Waar is de puppy? Het geeft echter ook behoorlijk wat ruzie, want die hondjes vinden is nog niet zo makkelijk. Aangezien het boek vaak bij mama op schoot ligt, kan altijd één van de twee niet goed op de andere pagina kijken en denk hij daardoor minder hondjes te zullen vinden. 

Waar is de puppy

Wat ik zelf leuk vind, is dat ik als ouder het ook niet zo heel snel zie. Ze hebben die hondjes enorm goed verstopt in het boek. Dus, terwijl mijn zoons aan het zoeken zijn, moet ik ook echt mijn best doen om die hondjes te vinden. Op de pagina vind je namelijk niet alleen de puppy Rocky en zijn vriendjes, maar nog veel meer hondjes. Er zijn wel meer dan 100 hondenrassen verspreid in het boek getekend. Hierdoor blijft elke locatie waar je moet zoeken een uitdaging. 

Verschillende hondjes

Nu dacht ik dat de Botail Bernard makkelijk zou vinden, omdat het een grote hond is. Het is ook een witte hond en in de sneeuw duurde het wel even voordat hij gevonden werd. De kleine teckel Sam is het meest lastige zoekplaatje. Hij is namelijk bruin en echt wel onopvallend. Alle andere hondjes lijken dan ook op hem. 

Ik vind het boek Waar is de puppy? leun en het verveeld niet. Je kan naast het zoeken van de puppy en zijn vriendjes namelijk ook afspreken dat je anderen hondjes van een bepaald ras moet zoeken. Je kan ook verhaaltjes vertellen van wat je ziet, want er vind genoeg plaats op de pagina’s. Echt een leuk boek!!! Je koop het hier.

Waar is de puppy