Voor lopende winacties klik je hier.

Dit spel mocht ik uitproberen met mijn gezin. Ik had geen idee welk spel ik kreeg dus was echt verrassing. Ik zou heel eerlijk zijn ik zag de voorkant en dacht is dit wel wat voor mij ? Op de voorkant van de doos staat een  voorbeeld kaartje. Daar stond op : kan de speler 20 keer opdrukken in 1 minuut? Ik zei meteen het lukt me  niet eens 1 keer. Maar door alleen de voorkant te bekijken geven we  nog niet op . Ik heb het spel gespeeld met mijn man en mijn dochter van elf.

In dit hilarische, nieuwe familiespel proberen alle spelers het meest bizarre en leuke opdrachten uit te voeren, terwijl de andere spelers wedden of de speler dit succesvol kan uitvoeren of niet! Als de andere spelersgoed wedden, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt ook een beloning.

Speltip: Dobble

De spelregels in het kort

Iedereen krijgt aan het begin van het spel 80 aan speelgeld.

Actief vak

De kaart wordt hardop voorgelezen . De anderen gokken of je de opdracht kunt uitvoeren of niet. Ze leggen een “JA “-of “NEE”-kaart neer,met de voorkant naar beneden, samen met hun inzet.

  • Als je de opdracht met succes uitvoert, krijg je het totaalbedrag dat de anderen hebben ingezet.
  • Wie goed heeft gegokt, krijgt zijn/haar inzet van de bank.
  • Wie verkeerd heeft gegokt , verliest zijn/ haar inzet aan de bank.

Passief vak

De andere spelers lezen de kaart zachtjes en zetten geld in,zoals hierboven. Daarna word de opdracht aan jou voorgelezen en probeer je hem uit te voeren. Je wint en verliest op dezelfde manier als hierboven.

Blind vak

Kies een actieve of passieve opdracht. De andere spelers zetten in voordat de opdracht word voorgelezen. Daarna word de opdracht voorgelezen en probeer je hem uit te voeren.

Dobbelsteenduel

Kies een tegenstander. Zet geld in pop wie het hoogste gooit. Als je het goed hebt, krijg je dat bedrag van de bank . Als je het fout hebt, verlies je het bedrag van de bank.

Startvak

Als je hierlangs komt, ontvang je 50 aan speelgeld voorbij.

Pijlvak en startvak

Als je hierop komt, mag je nog een keer gooien.

wedden dat je het kan

Lees ook: het spel Go Go Eskimo

Wat hebben we gelachen met Wedden dat je het kan

Wij hebben het spel wedden dat je het kan erg lang gespeeld . Ik vroeg aan mijn dochter wanneer is het eigenlijk afgelopen? Zegt ze ; dat hadden we van tevoren moeten afspreken . Met andere woorden ik ben nog niet uitgespeeld we gaan gezellig nog even door. We hebben echt krom gelegen van het lachen. Het zijn zo’n leuke vragen. Soms kan je beter even gaan staan met een opdracht en de andere keer mag je lekker blijven zitten en 7 jongens namen bedenken met de letter S . Je krijgt per vraag zoveel seconde. Daarom zitten er 3 zandlopers bij voor de vragen . Één van 15 seconde, 30 seconde en één van een minuut. Bij sommige vragen zit er verschil tussen de volwassene en het kind. Volwassene moet 7 jongens namen noemen en het kind bijvoorbeeld 5.  Het leuke aan dit spel is dat het echt onvoorspelbaar is . Onvoorspelbaar in de vragen maar ook wie er gaat winnen. De aangegeven leeftijd is vanaf 8 jaar en je kan het spelen met 3-6 personen.

Lees ook: in een handomdraai

Dit is spel echt een aanrader. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom. Voor diegene die het gaan kopen, heel veel speel plezier .
Review geschreven door Iris

Het spel is onder andere hier te koop. Er is ook een reisvariant verschenen van dit spel.