De wintermaanden zijn de maanden waarin de meeste spelletjes gespeeld worden. Ik snap het wel hoor. Het is niet echt weer om lekker buiten te gaan spelen. En met de koude temperaturen en donkere avonden is het fijn en gezellig om samen binnen te zitten. Dus een spelletje wordt dan al snel gepakt. Daarom des te leuker dat ik een nieuw spel voor jonge kinderen aan heb ontdekt. Suus en haar zoon wilden deze wel proberen voor mij:

We zijn dol op spelletjes!

Wij mochten een heel leuk spel testen: Life in the Coral Reef. Het is een bordspel met allerlei zeedieren erop, deze moet je aan de hand van kaartjes vinden. Chuck kon niet wachten om hieraan te beginnen, dus om half 9 ‘s ochtends zaten we al klaar aan tafel.

Geschikt voor kleuters

Het bordspel bestaat uit allemaal grote puzzelstukken, dus je kan het zelf neerleggen zoals je wilt. Ook zijn de puzzelstukken aan beide kanten bedrukt,een moeilijke spelkant en een makkelijke spelkant. Er moest hier dus bepaald worden welke kant we gingen spelen. Chuck bekeek de stukken aandachtig en besloot de makkelijke kant te gaan proberen. Daarna samen de stukken in elkaar leggen. Het is geen standaard puzzel, de plaatjes lopen niet in elkaar over.Dat is makkelijk! Je kan er mee doen wat je wilt.

Daarna werden alle zeediertjes uitgebreid bekeken. En ook de speelkaarten en schatkisten warden netjes neergelegd. Iedereen moet tegelijk een speelkaartpakken en dan moet je zo snel mogelijk het dier op je kaart vinden op het bordspel. Degene die het snelst is, mag een zeediertje pakken en op zijn of haar plankje leggen. En als er op het kaartje een schatkist staat, mag deze ook gepakt worden.

Er werd fanatiek gezocht door Chuck, en vooral hard gejuicht als hij sneller was dan de rest.  Uiteindelijk had hij de meeste zeedieren en schatkisten verzameld, en dus gewonnen! Een heel erg leuk spel om te spelen, een aanrader!

Review geschreven door Suus