Toen ik klein was kregen we altijd een Intertoys blaadje een paar weken voor sinterklaas opgestuurd. Ik weet nog goed hoe ik met mijn broer dat blaadje helemaal verslond. Hebberig kijkend naar al het mooie speelgoed dat we eigenlijk allemaal wel op ons verlanglijstje wilde zetten. Dat gevoel krijg ik overigens op een rare manier nog steeds als ik een speelgoed winkel inkoop. Gezien onze dochter al zoveel cadeautjes heeft gehad afgelopen maanden probeer ik mij maar een beetje in te houden. Tot ik de Baby Born Soft Touch zag.

Ik wilde gewoon een Baby Born

Zelf heb ik als kind niet heel erg met poppen gespeeld. Volgens mij had ik er wel eentje kan ik me vaag herinneren, maar ik stopte liever de poes in de kinderwagen. Na een tijdje kwam Baby Born, een pop die ook echt kon eten en poepen. Die wilde ik wel! Helaas had Sinterklaas, wellicht door gebrek aan interesse voor mijn eerste pop, daar andere ideeën over. Toen Mir mij vroeg of ze een Baby Born pop aan mijn dochter mocht geven voor sinterklaas moest ik in eerste instantie er even over nadenken. Mijn dochter had al twee poppen. Is dit nou echt nodig?  Wat gaat ze met drie poppen doen? Vervolgens kwamen mijn oude gevoelens omhoog, het is wel een echte Baby Born pop… Kan hij ook plassen of poepen vroeg ik aan mijn zus? Toen ze me vertelde dat dit kon was ik verkocht. 

https://meervanmir.eu/review-baby-born-soft-touch-poppen-zapf/

Lees ook: Baby Born viert haar 25e verjaardag

Mijn kleine poppenmoedertje met haar Baby Born Soft Touch

Toen mijn dochter haar cadeautje uitpakte was ze meteen enthousiast. Alles moest meteen uit de doos en bekeken worden. Naast de pop zaten er ook verschillende accessoires bij. O.a. een armbandje voor pop en kind, een bordje een lepeltje en ook een flesje waar je echt water in kan doen dat de pop kan drinken. Deze moest meteen gevuld worden en vervolgens werd de pop meteen gevoed. Hilarisch om te zien dat ze hier meteen haar vader nadoet die af en toe kijkt of het al een beetje opschiet met de fles als hij ons zoontje melk geeft. “Zit nog in!” roept onze dochter enthousiast om vervolgens het flesje weer in de mond te stoppen. Later zag ik ook dat er zakje met voeding bij zat. Dit kan je dan met een beetje water mengen en dan kan je de pop ook eten geven. Op een gekke manier merkte ik dat ik hier nog niet zo’n zin in had. Je moet de pop dan ook schoon gaan maken. Mijn man stelde meteen voor om het weg te gooien. Dat kon ik dan ook nog niet aan, en mijn kinderhart zeker niet. Voor nu hebben we het nog even verstopt. De pop kan overigens ook in bad. Dus wellicht dat ik het poepen en daarna in bad doen gewoon een keertje ga combineren. 

De pop die wij gekregen hebben heeft trouwens een licht gekleurd tintje. Voor mijn dochter maakt het helemaal niets uit. Die liep trots rond met haar nieuwe aanwinst rond in haar nieuwe kinderwagen die ze ook nog had gekregen van Sinterklaas. Wat een bofkont is ze toch…

Wist je trouwens dat er ook een jongetjes versie is van de Baby Born Soft Touch? Is weer eens wat anders!
Geschreven door Liselot

Lees ook: de nieuwe baby Annabel