De nieuwe Baby Born Soft Touch

Toen ik klein was kregen we altijd een Intertoys blaadje een paar weken voor sinterklaas opgestuurd. Ik weet nog goed hoe ik met mijn broer dat blaadje helemaal verslond. Hebberig kijkend naar al het mooie speelgoed dat we eigenlijk allemaal wel op ons verlanglijstje wilde zetten. Dat gevoel krijg ik overigens op een rare manier nog steeds als ik een speelgoed winkel inkoop. Gezien onze dochter al zoveel cadeautjes heeft gehad afgelopen maanden probeer ik mij maar een beetje in te houden. Tot ik de Baby Born Soft Touch zag.

Ik wilde gewoon een Baby Born

Zelf heb ik als kind niet heel erg met poppen gespeeld. Volgens mij had ik er wel eentje kan ik me vaag herinneren, maar ik stopte liever de poes in de kinderwagen. Na een tijdje kwam Baby Born, een pop die ook echt kon eten en poepen. Die wilde ik wel! Helaas had Sinterklaas, wellicht door gebrek aan interesse voor mijn eerste pop, daar andere ideeën over. Toen Mir mij vroeg of ze een Baby Born pop aan mijn dochter mocht geven voor sinterklaas moest ik in eerste instantie er even over nadenken. Mijn dochter had al twee poppen. Is dit nou echt nodig?  Wat gaat ze met drie poppen doen? Vervolgens kwamen mijn oude gevoelens omhoog, het is wel een echte Baby Born pop… Kan hij ook plassen of poepen vroeg ik aan mijn zus? Toen ze me vertelde dat dit kon was ik verkocht. 

https://meervanmir.eu/review-baby-born-soft-touch-poppen-zapf/

Lees ook: Baby Born viert haar 25e verjaardag

Mijn kleine poppenmoedertje met haar Baby Born Soft Touch

Toen mijn dochter haar cadeautje uitpakte was ze meteen enthousiast. Alles moest meteen uit de doos en bekeken worden. Naast de pop zaten er ook verschillende accessoires bij. O.a. een armbandje voor pop en kind, een bordje een lepeltje en ook een flesje waar je echt water in kan doen dat de pop kan drinken. Deze moest meteen gevuld worden en vervolgens werd de pop meteen gevoed. Hilarisch om te zien dat ze hier meteen haar vader nadoet die af en toe kijkt of het al een beetje opschiet met de fles als hij ons zoontje melk geeft. “Zit nog in!” roept onze dochter enthousiast om vervolgens het flesje weer in de mond te stoppen. Later zag ik ook dat er zakje met voeding bij zat. Dit kan je dan met een beetje water mengen en dan kan je de pop ook eten geven. Op een gekke manier merkte ik dat ik hier nog niet zo’n zin in had. Je moet de pop dan ook schoon gaan maken. Mijn man stelde meteen voor om het weg te gooien. Dat kon ik dan ook nog niet aan, en mijn kinderhart zeker niet. Voor nu hebben we het nog even verstopt. De pop kan overigens ook in bad. Dus wellicht dat ik het poepen en daarna in bad doen gewoon een keertje ga combineren. 

De pop die wij gekregen hebben heeft trouwens een licht gekleurd tintje. Voor mijn dochter maakt het helemaal niets uit. Die liep trots rond met haar nieuwe aanwinst rond in haar nieuwe kinderwagen die ze ook nog had gekregen van Sinterklaas. Wat een bofkont is ze toch…

Wist je trouwens dat er ook een jongetjes versie is van de Baby Born Soft Touch? Is weer eens wat anders!
Geschreven door Liselot

Lees ook: de nieuwe baby Annabel

21 thoughts on “De nieuwe Baby Born Soft Touch

 • Super voor onze dochter, de knuffels krijgen hier zelfs een poppenbehandeling! De naam “Loes” of eigenlijk Loesie roept ze hier de hele dag, die verbinden we dus graag aan Baby Born.

 • Liline Erdmann says:

  Onze dochter krijgt in 2019 een zusje, en ik denk dat ze het heel leuk zal vinden om zo samen te moederen! Ik weet eerlijk gezegd niet meer of mijn poppen specifieke namen hadden, en mijn dochter kennende zal het wat haar betreft gewoon “pop” of “baby” zijn 😉

 • Ik heb hier inderdaad een heel lief poppenmoedertje. Ik was geen poppenmeisje en had er vroeger volgens mij ook geen een, dus heb geen naam voor je. Hoe mijn dochtertje haar gaat noemen??? Eh Poppie denk ik. ze is nog niet zo van de namen (alleen haar eigen naam), dat komt nog wel.

 • Ik zou hem heel graag willen winnen voor mijn zoontje, die nu gelukkig vaak de pop van zijn zus mag lenen.. Die van haar heet Merika en ik denk dat deze ook een unieke naam zou gaan krijgen!

 • Mijn pop van vroeger had geen naam, gewoon pop kan ik mij herinneren. Het was overigens een hele mooie pop , waar ik gek op was. Mijn kleindochter heeft nog geen getinte pop, want ze krijgt altijd blanke poppen. Deze prachtige getinte pop gaat waarschijnlijk een Indiase naam krijgen, omdat mijn dochter uit India komt. Heel graag doe ik mee voor deze leuke Baby Born.
  Hopelijk komt deze pop haar poppenfamilie compleet maken.
  Ik heb geen facebook, maar volg Bloglovin.

 • Oh deze ex poppenmoeder van baby born José (vernoeming naar mijn zwemjuf, ik kreeg José voor mijn A diploma) heeft nu zelf een dochter. En zij zorgt ook graag zou super leuk zijn

 • heel cool! Ik wilde vroeger ook zó graag een baby born, het werd een ‘gewone’ pop die ik Rosalie noemde. Mijn dochter wil ook heel graag een baby born, ze heeft de naam al: Fleur!

 • Riggie van lochem says:

  Mijn pop heette vroeger riggie. Zo noemde ik mijzelf ipv mariska.
  Mijn dochter zal haar pop olivia noemen. Na de geboorte van haar broertje Olivièro wilde ze al snel een zusje rn die zou dan olivia heten. Maar dst zusje gaat ip niet meer komen. Dus ik denk dat de pop dan olivia gaat heten.

 • Regina Cocco - Karst says:

  Superrrr leuuuuuk voor ons kleindochtertje Maud.
  Zij is dol op poppen en sleept haar pop overal mee naar toe
  Zij noemt haar pop… Poppie
  Ze kan pas praten dus misschien volgt er nog een andere naam
  Ik zou haar graag willen verrassen met deze geweldige Baby born soft touch

 • Ik weet niet meer of mijn pop vroeger een naam had maar mijn dochtertje noemt haar mini baby born die ze nu heeft ‘baby’. Super schattig vind ik het! 😀

 • Tania Batenburg says:

  Oh help…..ik ben ‘zo’n moeder’ die haar kinderen een jeugdtrauma meegeeft doordat ze hier geen hippe poppen krijgen . Ze hebben voornamelijk stoffen poppen. Op het sinterklaaslijstje van onze oudste (6) stond pop met speen…..maarja daar had sinterklaas overheen gelezen. Hij is natuurlijk al wat ouder .
  Laatst hadden we een verjaardag en het jarige meisje had een baby born gekregen….. onze meiden (de jongste is 3) speelden er zó leuk mee. Vooral met het flesje water….echt heel vertederend. Dus als we hem zouden winnen kan ik niet meer onder mijn principes uit….en zijn hier 2 dolgelukkige kinderen.
  Ik weet zeker dat ze Roos gaat heten. ❤

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.