TOP
https://meervanmir.eu/in-een-handomdraai-doen-of-durven-voor-kinderen
Spelletjes

“In een handomdraai, doen of durven voor kinderen”

Ik herinner me dat ik vroeger, als tiener, met vrienden en vriendinnen een spel deed. Een spel, waarbij je een fles draaide om te bepalen wie de beurt kreeg. Degene waar de fles naar wees, moest dan de lastige keuze maken, eerlijk een mogelijk gênante vraag beantwoorden of een opdracht durven uit te voeren. Het leverde wel wat interessante taferelen op, van wat me nog bij staat. Een tijdloos spelletje, die in de vorm van ‘in een HANDOMDRAAI’ beschikbaar is om met kinderen te spelen. Een leuke variant, waarbij o.a. de groene, zelf wandelende, hand aanwijst wie de keuze moet maken tussen de waarheid of doen. Wij mochten dit spel eens uitproberen, om te zien of onze kroost het ook zo spannend vind wie de beurt zou krijgen en wat voor vraag of opdracht ze zouden krijgen.

De jongens vonden de hand al geweldig

Gelukkig hadden we nog batterijen, dus we konden gelijk met in een handomdraai aan de slag. We zaten rond de tafel en de jongste mocht de hand aanzetten. En dat vonden de heren wel erg spannend! Met grote ogen en wat gegiebel keken ze naar de rond bewegende hand tot deze aanwees wie de beurt kreeg. De oudste werd aangewezen en koos direct voor Doen (dat werd de trend van de rest van zijn keuzes). En na zijn beurt mocht hij de hand weer activeren om de volgende aan te wijzen (dat alleen al is al leuk). De opdrachten zijn op hun niveau en ze vonden het super leuk om te doen, sommige elementen paste niet helemaal bij de jongste, maar dat mocht de pret niet drukken bij de heren. Ze hebben zich prima vermaakt en willen graag weer het spel spelen. 

https://meervanmir.eu/in-een-handomdraai-doen-of-durven-voor-kinderen/(opent in een nieuwe tab)

In een handomdraai is leuk voor vanaf 7 jaar

Onze jongens (3 en 6) zijn nog net te jong om zelf de kaarten te lezen. Voor volwassen was in een handomdraai toch net ietwat kinderachtig om een hele avond mee te spelen. Dit is zeker een spel die nog een keer gespeeld gaat worden door de heren, als vriendjes op bezoek zijn (waarvan iemand zelf de kaarten kan lezen). Kinderen vanaf 7 jaar en ouder zullen dit een fantastisch spel vinden, om met elkaar te spelen. Kan alleen maar interessante taferelen opleveren!

Geschreven door Petronella

Lees ook: Geen nee geen ja

Winactie

Klaar voor een spelletje met de kids? Laat dan weten wat jij zou kiezen: waarheid, durven of doen? Wie weet ontvang jij dan binnenkort het spel “in een handomdraai”. Meedoen kan tot en met 8 februari. Succes!

«

»

34 COMMENTS
 • Lotte

  5 maanden ago

  Haha, geweldig dit spel! Ik zou gaan voor durven.

 • Anna wienen

  5 maanden ago

  Waarheid altijd waarheid ik kan namelijk maar slecht liegen ik doe heel graag mee

 • elisabeth maria martina

  5 maanden ago

  ik ga voor doen
  voor een jarige job is dit kado natuurlijk helemaal top

 • elly van Dongen

  5 maanden ago

  Leuk! Samen met de kleinkinderen, wij durven wel!

 • Marian

  5 maanden ago

  Ik zou kiezen voor waarheid! Heb niet zoveel geheimen

 • Jan

  5 maanden ago

  Super leuk spel ! Ik ga voor durven.

 • Suus

  5 maanden ago

  Ik waag graag een kansje voor dit leule spel. Ik ga voor waarheid.

 • jacqueline de Waal

  5 maanden ago

  Geweldig de hand van de Hulk

 • Natasja

  5 maanden ago

  Oh wat leuk! Ik heb 3 kinderen en denk dat ze elk iets anders zouden kiezen. De jongste durven, de middelste doen en de oudste waarheid. Benieuwd of ze door het spel dan ook eens iets anders durven te kiezen. Haha. Ik zou zelf doen kiezen, denk ik.

 • Marange

  5 maanden ago

  Haha grappig. Ik kies altijd voor waarheid. Omdat ik dat het makkelijkst vind. Misschien ben ik een beetje chicken, haha

 • Marianne van den Hoek

  5 maanden ago

  Wat een spannend spel!!! Lijkt me super leuk om met de kleinkinderen te spelen.

 • Nelly

  5 maanden ago

  Ik ga voor waarheid.

 • Nele

  5 maanden ago

  Ik zou gaan voor doen

 • melissa van stipdonk

  5 maanden ago

  Ik ga voor waarheid! Ik denk dat Elise voor waarheid gaat kiezen en Jarno voor durven.

 • Oma Will

  5 maanden ago

  Wat een leuk spel!! Lijkt op de hand van de Adams Family.
  Dit spel vinden de kleinkinderen vast hilarisch.
  Ik ga voor de waarheid en niets dan de waarheid.
  Ik ben op 8 februari jarig, zou een leuk verjaardagscadeautje zijn.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

  • miriam

   4 maanden ago

   AUTHOR

   Gefeliciteerd! Stuur je mij een mail met je adres?

   • Oma Will

    4 maanden ago

    Oh, wat leuk dat ik dit spel gewonnen heb.
    Hier ben ik erg blij mee.
    Toch nog een verlaat cadeautje voor mijn verjaardag.
    Wat leuk! Heel erg bedankt.
    Ik heb je gemaild.

 • Iris

  5 maanden ago

  Wat leuk. Mijn zoontje wil dit spel Al een tijdje hebben. Hiermee Zou ik hem zeker kunnen verrassen. En we zouden zeker fun hebben. Leuk spelletje

 • Renilda

  5 maanden ago

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen

 • Sonja van den Beemd

  5 maanden ago

  Lijkt een super leuk spel.
  Ik ga voor doen.

 • Nadine

  5 maanden ago

  Ik zou gaan voor waarheid! Ik ben altijd te bang dat ik iets moet doen wat ik echt niet durf. Ik doe graag mee!!

 • Suleika

  5 maanden ago

  Benieuwd hoe mijn kinderen dit spel zouden vinden! Ik ding graag mee naar deze prijs.

 • Eden

  5 maanden ago

  Heel erg leuk, ik ga voor doen

 • marij brand

  5 maanden ago

  super leuk voor ons en de kinderen

 • Ilona C.

  5 maanden ago

  Leuk voor mijn twee jongens!

 • Eliatha Buurmans

  5 maanden ago

  Ik ga altijd voor waarheid, ( die duurt het langst )

 • Tamara

  5 maanden ago

  Wat een hilarisch spel, ik zou gaan voor doen!

 • Claudia Diependaal

  5 maanden ago

  Ik zou kiezen voor waarheid! Onze kleinzoon Yuano van 9 zou dit wel super stoer vinden! Ik loot dan ook met veel plezier voor hem mee! Wat een leuke actie weer!

 • Marian B

  5 maanden ago

  Ziet er leuk uit met die hand! Ik zou kiezen voor waarheid, mijn zoontje voor doen vermoed ik. Leuk om te spelen met zijn vriendjes.

 • Lida

  5 maanden ago

  Wat lijkt me dat een bijzonder spannend en heerlijk grappig spel . Ik zou doen kiezen. Die hand alleen al. Geweldig om te zien.

 • Jantien van Damme

  5 maanden ago

  in een handomdraai!
  Dat ziet er spannend uit! Met 3 boys in huis ga ik voor dit stoere spel

 • J Boone

  5 maanden ago

  Die hand!!! ziet er spannend uit, ik ga voor deze!

 • Lisanne Bons

  5 maanden ago

  Och jee, dit herken ik nog wel van de middelbare school vooral als je een bepaalde jongen wel interessant vond. Ik zou gaan voor durven.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wedden dat je het kan? Een spel voor het hele gezin - MeerVanMir on februari 2, 2020
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Hustlers: als mannen een nieuwe inkomstenbron worden

  Ik ben helemaal in voor vrouwen power en al helemaal ...

  Close