Wat is er nou leuker om met de familie gezellig samen een spelletje te doen.? Bij ons thuis genieten we er altijd enorm van deze tijd samen. En al helemaal als we een nieuwe spel kunnen proberen. Eentje dat niemand nog kent. Ken jij het spel Forest van Helvetiq? Nichtje Florien was meteen enthousiast om het te ontdekken. Ook Lieke en papa Wim waren wel voor een spelletje te porren, dus met z’n vieren gingen we van start.

Zo speel je Forest

Eerst natuurlijk even goed de spelinstructies doornemen, want niemand kende het spel nog. Dit was gelukkig heel makkelijk en we konden dus al vrij snel met het spel beginnen. Maar goed ook want geduld is niet de beste eigenschap van de beide nichtjes. Bij Forest moet je dus zoveel mogelijk kaarten verzamelen als je kunt. En ja, de speler die aan het eind dan de meeste kaarten verzameld heeft wint. Je kunt de kaarten verzamelen door als eerste 7 of meer dezelfde sprookjeswezen op tafel neer te leggen of deze te spotten en dat dan hard te roepen.

Lees ook: het spel Bandido

Er zijn 4 verschillende sprookjeswezens te vinden. Namelijk feeën, uilen, kikkers en kabouters). Elke keer als je aan de beurt bent, leg je een kaart op tafel en pak je vervolgens weer een nieuwe van de tafel. Je begint met 3 kaarten in de hand en die vul je dus iedere keer weer aan, net zolang totdat de stapel op tafel op is. Je hebt kaarten met bomen en kaarten met bladeren. De kaarten met de bomen moeten rechtop neergelegd worden en die met de bladeren horizontaal. Op die manier maak je dus een mooi sprookjesbos, met allerlei sprookjeswezens verstopt in dat bos.

Als je vervolgens dus een kaart aanlegt die ervoor zorgt dat je 7 of meer dezelfde sprookjeswezens in het bos ziet, dan mag je alle kaarten waarop die sprookjeswezens staan verzamelen en van tafel pakken. Als een andere speler het ziet en die het dan als eerste aangeeft, dan mag die vervolgens de kaarten verzamelen. Als de stapel op tafel op is en alle kaarten aangelegd zijn, tel je de kaarten die je verzameld hebt en de speler met de meeste kaarten wint.

Ze werden er fanatiek van

De beide nichtjes gingen enthousiast van start om een mooi sprookjesbos te maken. Al vrij snel hadden ze echter in de gaten dat je niet zomaar willekeurig een kaart neer moest leggen, maar dat je er even goed over na moest denken, want anders kon een andere speler zo met alle kaarten er vandoor gaan. Papa Wim dacht ook dat hij dit spelletje wel even deed, maar ontdekte ook dat hij zich wel even moest concentreren, wilde hij niet verliezen. Dit leverde resultaat op, want toen alle kaarten gespeeld waren en de verzamelde kaarten geteld waren, bleek papa Wim alsnog te hebben gewonnen.

Voor de dames natuurlijk aanleiding om het spel nog een keer te spelen, want verliezen van papa/oom Wim kon natuurlijk niet. Ook neefje Daan en Bram waren er ondertussen bij gekomen en wilden wel meespelen. De dames en heren besloten dat ze nog een spelletje gingen spelen met als doel om papa/oom Wim te laten verliezen. Hetgeen ook lukte, maar of het helemaal eerlijk ging…

Dit vinden wij van Forest

Het zorgde in elke geval voor veel vermaak. En wat ook erg leuk was om te zien dat de beide dames ( 7 en 6 jaar)en heren( beide 4 jaar) het spel prima zelf konden spelen en snel doorhadden hoe het gespeeld moest worden. Volgens nichtje Florien ook een super leuk en handig (qua formaat)spelletje om mee te nemen naar de spelletjesmiddag op school. Dus de eerstvolgende spelletjesmiddag op school zal het spelletje Forest van Helvetiq gespeeld gaan worden, zo hebben de dames besloten.

Geschreven door Jenneke

Winactie

Ben jij ook zo dol op spelletjes? Laat dan een reactie achter en wie weet win je een exemplaar Forest van Helvetiq. De winactie loopt tot en met 16 januari en de winnaar wordt op Facebook bekend gemaakt. Voor deze en meer spelletjes van dit merk klik je hier.