Verhalen van een werkende moeder
TOP
Spelletjes

“Dobble is een spel dat je echt moet hebben!”

Naast het eindeloze bakken van iedereen, zijn er ook absurd veel spelletjes verkocht. Persoonlijk vind ik dit een heel positief teken. Een beetje jammer dat sommige spellen, zoals Pandemic, daardoor niet meer verkrijgbaar zijn. Maar al met al is het een fijn idee dat men massaal spelletjes aan het spelen is. In dat kader heb ik nog wel enkele suggesties. voor je, die leuk zijn om met de kinderen of onderling te doen. Eentje daarvan is Dobble. Misschien ken je deze al? Het is mijn dochter die mij erover vertelde, want ze speelde het zo graag op de BSO. Dat we deze thuis ook nog hadden voor haar, bezorgde de meest enthousiaste gil dat ik tijden had gehoord. Dus deze mama moest er aan geloven om een potje mee te spelen.

De regels van het spel Dobble

Het maakt niet uit welke variant je van Dobble speelt, want de regels zijn naar mijn weten altijd hetzelfde. Er zijn wel vijf verschillende spelvariaties. Wij spelen de simpele manier waar het om snelheid draait. Het spel bevat 55 unieke kaarten met elk 8 afgebeelde symbolen, die ook nog eens variëren in grootte. Alle spelers nemen één Dobble kaart in de hand, zonder er op te kijken. De rest van de kaarten wordt in een stapel op tafel gelegd met de symbooltjes zichtbaar naar boven. Dan mag iedereen zijn eigen kaart omdraaien. De kunst is dan zo snel mogelijk een matchend symbool te vinden. Heb je deze? Roep dan welk symbool het is en pak de kaart van de stapel. Dit is nu de nieuwe kaart in je hand, die je weer moet vergelijken met de nieuwe bloot gelegde kaart op tafel. De bedoeling is zoveel mogelijk paartjes te roepen en daarmee zoveel mogelijk kaarten te verzamelen. Degene met de meeste wint het spel.

https://meervanmir.eu/dobble-spel-gezin-spelregels-ervaring-kinderen

Lees ook: het familie spel Lynx

Mijn Dobble ervaring

Ik dacht “ik houd mij wel gewoon wat in”, maar dat viel vies tegen. Ik heb echt keihard moeten knokken om ook eens een spelletje Dobble te winnen. Dochterlief heeft inmiddels een getraind oog om de symbolen te herkennen. Soms duurde het zes kaarten voordat ik weer iets zelf kon roepen. Ik werd er gewoon fanatiek van! Je moet wel echt je aandacht erbij houden, want anders zie je geen match. Pure concentratie dus. Op zich wat dat betreft een goede oefening voor jong en oud om niet afgeleid te worden. Het spel zelf duurt meestal niet lang. Als je een beetje getraind bent is het een kwestie van soms nog geen tien minuten. Dat maakt Dobble ook leuk om mee te nemen en even te spelen als je ergens moet wachten. Het formaat is in ieder geval prima voor in de handtas.

Mijn zusje speelt het overigens ook tegen haar driejarige dochter. Zij heeft als extra regel verzonnen, dat ze niet alleen een symbool van haar kaart moet matchen, maar ook die van haar dochters kaart. Op die manier is het ook tussen haar en de peuter nog best spannend wie er winnen zal. Zo zijn er tal van regels en spelvariaties te verzinnen op Dobble. Wat mij betreft echt een super leuk spel om te hebben en vooral ook te doen!

https://meervanmir.eu/dobble-spel-gezin-spelregels-ervaring-kinderen

Winactie

Ik heb een Dobble exemplaar ter review gekregen, maar we hadden het spel zelf al in huis. Ik geef dus mijn gekregen exemplaar graag weg aan één van mijn lezers. Laat me gewoon even weten of je meedoet en wie weet stuur ik het je op. Meedoen kan tot en met 24 mei. Succes!

Facebook Comments

«

»

65 COMMENTS
 • Anna wienen

  2 weken ago

  Super leuk voor met de family te spelen ik doe mee

 • Mariska Habets

  2 weken ago

  Dit klinkt als een superleuk spel voor ons gezin!

 • elisabeth maria martina

  2 weken ago

  ik doe heel graag mee, hier maak ik mijn kleindochters heel erg blij mee

 • Riggie van lochem

  2 weken ago

  Super gaaf spel. Gespeeld met collega’s tijdens de nachtdienst echt wat een lol.hadden we. Zou het spel graag thuis hebben. Dus doe graag mee. Leuk om met mijn kids te spelen.

 • Ingrid Hopster

  2 weken ago

  Dat klinkt als een leuk spel, ik doe graag mee

 • Marjo

  2 weken ago

  Oeh heel leuk! Zeker in de spelletjes kast waar veel langer durende spellen in staan. Dit lijkt mij super! Ook voor op de camping

 • Jessica

  2 weken ago

  Leuk doe graag mee. Staat hier al een tijdje op het verlanglijstje van de kids .

 • Vivian Tavenier

  2 weken ago

  Wij zijn echt dol op spelletjes. Dit spel is zeker een welkome aanvulling nu mijn zoontje steeds fanatieker mee gaat doen met de spelletjes. Hij wint steeds van zijn grote zus. Wat nieuwe uitdaging lijkt me ontzettend leuk.

  • Jan

   2 weken ago

   Graag loot ik mee.

 • Goele H

  2 weken ago

  Oh ik doe heel graag mee. We deden hem al eens cadeau aan iemand, maar stiekem wil mijn zoon hem zelf ook. Hij houdt van spelletjes en hij is deze week jarig dus ik gun het hem extra hard.

 • Liline Erdmann

  2 weken ago

  Mijn 4-jarige dochter is ineens helemaal into spelletjes. Aangezien ik kwartet niet vaak kan winnen ben ik wel toe aan een nieuw spelletje, wie weet ben ik hier beter in!

 • Karlijn gooiker

  2 weken ago

  Lijkt me een heel leuk spel om ons reactie vermogen weer wat op te frissen! Wij doen graag mee!

 • anita kempenaers

  2 weken ago

  ziet er een leuk spel uit wil dit met de kleinkinderen wel eens spelen als ze terug op bezoek mogen komen

 • Miekske Dingens

  2 weken ago

  Lijkt me een ideaal spel om met ons zoontje te kunnen spelen <3

 • Marita Cuypers

  2 weken ago

  Ik doe graag mee voor mijn kleinkinderen

 • Stefany van wijk

  2 weken ago

  Oh super leuk initiatief, ik doe graag mee!

 • A.

  2 weken ago

  Spel nieuw voor mij… dus maak ons blij 😉

 • Nelly

  2 weken ago

  Leuk om het weg te geven, ik wil mijn dochter hier graag mee verrassen.

 • Nelly

  2 weken ago

  Leuk om het weg te geven aan mijn dochter.

 • Danique

  2 weken ago

  Oh wat gaaf. Ik ben gek op spelletjes. Ik ga binnenkort op mezelf wonen en dan kunnen mijn neefje en nichtje blijven logeren en dan gaan we heerlijk spelletjes doen. Supervet.

 • Iris Bakker

  2 weken ago

  Leuk spel! Wel eens bij vrienden gespeeld, dus ik doe graag mee

 • G. T.

  2 weken ago

  Leuk! Wij hebben een probeerversie in huis met 16 kaartjes. Die is al leuk, dan kan de volledige versie alleen maar leuker zijn. En inderdaad, kinderen kunnen hier minstens zo goedin zijn als volwassenen!

 • Oma Will

  2 weken ago

  Geweldig leuk spel , ziet er eenvoudig uit, zonder dobbelstenen o.i.d. die alle kanten opvliegen.
  Dit spel vinden mijn kleinkinderen vast ook leuk om te doen.
  Ze zijn altijd wel in voor wat nieuws.
  Hopelijk kunnen we snel weer samen een spelletje spelen.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 • Suus

  2 weken ago

  Wat een leuke winactie! Ik ben heel benieuwd naar dit spel en loot graag mee.

 • Sebas

  2 weken ago

  Simon (8) heeft het hier steeds over als hij van de kinderopvang terug komt. Dus een mooi spel voor komende zomer als we in de achtertuin gaan kamperen

 • Hans en Sonja Schaap

  2 weken ago

  Super leuk.
  We doen heel graag mee.
  We zijn dol op spelletjes, als gezin. Dit spel hebben we ‘nog’ niet. Altijd gezellig.

 • Yvonne

  2 weken ago

  Ja ja jaaaa! Deze mama is net zo enthousiast als haar kinderen, zeker weten. Duimen!

 • maris

  2 weken ago

  wat super leuk om met de kinderen te doen! We zijn hier dol op gezinsspelletjes

 • Carla

  2 weken ago

  Super gaaf spel om m’n kleinkinderen mee te verrassen!

 • carina peters

  2 weken ago

  Leuk om samen te spelen met mijn gezin.

 • janneke

  2 weken ago

  ontzettend leuk om te spelen met mijn neefjes en nichtjes dus ik doe graag mee

 • Jennifer Lee

  2 weken ago

  Wij doen super graag mee voor dit leuke spel. Mn zoontje en ik hebben dit spel eens gespeeld bij een vriendin en hij was reuze enthousiast. Helaas hebben we het spel niet in huis, maar dat zou natuurlijk wel geweldig zijn! <3

 • Sunny

  2 weken ago

  Ja leuk, met 5 kleinkinderen is er altijd wel iemand om het spel mee te spelen !

 • Tamara Jongkees

  2 weken ago

  Super leuk. Wij spelen graag spelletjes thuis en deze kennen wij nog niet.

 • Shiv Chin

  2 weken ago

  Ik doe graag mee om dit leuke spel met mijn kindjes te spelen.

 • maaike beld

  2 weken ago

  Super leuk, ik waag een kans!

 • co

  2 weken ago

  lijkt me leuk. ik doe graag mee

 • Heleen Haarsma

  2 weken ago

  Wat superleuk als cadeautje voor mijn 2 lieve kleindochters! 🙂

 • Sander

  2 weken ago

  Heb een hele tijd met de kids thuis gezeten en hebben letterlijk elk spel of puzzel wel gedaan. Dit spel zou geweldig zijn voor de vernieuwing! Hopen op een heel klein gelukje!

 • Ralph

  2 weken ago

  Lijkt me een leuk spel!

 • Annet

  2 weken ago

  Ik doe graag mee. Ik was laatst op visite en de kleinkinderen daar hadden het spel mee.
  Super leuk. De oma was ook heel enthousiast. Dus ik als oma zou het erg leuk vinden
  voor onze kleinkinderen.

 • Claudia

  2 weken ago

  Ik doe graag mee, we zijn dol op spelletjes

 • A den Besten Dekker

  2 weken ago

  Heel leuk! Altijd in voor een spelletje! Doe graag mee voor mijn dochtertje van vier.

 • Lee-Ann

  2 weken ago

  Ik doe graag mee, lijkt me erg leuk voor ons gezin

 • Suus

  2 weken ago

  Wat een leuk spel lijkt me dit, ik loot graag mee.

 • iris

  2 weken ago

  Superleuk om samen gezellig met mijn kids te spelen

 • Renilda

  2 weken ago

  Ik loot mee om mijn kleinkinderen te kunnen verrassen. Ik waag mijn kans

 • melissa

  2 weken ago

  Heel leuk. ik ben wel benieuwd naar dit spel!

 • Suus

  2 weken ago

  Ik doe ook graag mee, voor de dochters van mijn beste vriend, die zijn dol op spelletjes!

 • Brii

  2 weken ago

  Leuk ik doe graag mee!

 • Lottie

  2 weken ago

  SUPER LEUK! Ik doe mee! 🙂

 • Nadine

  1 week ago

  Dit lijkt me een leuk spel! Ik doe mee!

 • Sarita

  1 week ago

  Ik loot graag mee!

 • Wessel

  1 week ago

  Lijkt ons erg leuk!

 • Bets

  1 week ago

  Wij kennen dit spel nog niet, maar na gelezen te hebben wat het spel Dobble inhoud, lijkt het mij een erg leuk spel. Ik ben reuze benieuwd en doe er graag voor mee!

 • Marian B

  1 week ago

  Wij hebben de spelletjes deze periode weer helemaal (her)ontdekt. Een leuk en uitdagend nieuw spel zou natuurlijk helemaal leuk zijn. Wij zijn benieuwd en doen graag mee!

 • Ajay

  1 week ago

  Ik loot mee!

 • Ilse Biemans

  1 week ago

  Mijn kinderen zijn gek op spellen doen. Dit spel zouden ze geweldig vinden denk ik. En het houd ze lekker bezig. Dus waag graag een kans om het te winnen.

 • Linda Raaijmakers

  1 week ago

  Dit spel is mega leuk voor Lucas en Eva, vooral als we in de buurt even gaan picknicken 🙂

 • Linda Smeets

  1 week ago

  Reuze gezellig! Ik doe graag mee en zou het graag met onze dochter willen spelen op onze wekelijkse spelletjesmiddag.

 • Anneliese de Waal

  1 week ago

  Erg leuk voor de kinderen, doe heel graag mee, lijk me een erg leuk spel

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 • Peggy

  1 week ago

  Ik doe mee, lijkt me een leuk spel voor mijn jongens!

 • Diana

  1 week ago

  Klinkt heel leuk! Ik doe graag mee.

 • Kirsten

  7 dagen ago

  Superleuk, doe graag mee

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Wedden dat je het kan? Een spel voor het hele gezin - MeerVanMir on mei 17, 2020
 • Instagram
  • Mijn rijkdom 😍
  • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
  • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
  • She’s rockin’ it 😂
  • Samen kijken we naar de blogpanelvideo van @rvgpr . Sofieke vond het erg rustgevend 😂. Ik ben vooral weer enthousiast geworden!
  • Zelf ondertekenen voor je identiteitskaart. We hebben even soort van geoefend. De “e” is lastig en in Veerle zitten er maar liefst 3! Maar in één keer geslaagd! We kunnen weer op vakantie dus.
  • Ze gaat nog net niet in de bak Duplo zitten
  • Dankjewel @bijdas voor de prachtige bloemen!

  Follow Me!

  %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Lees vorig bericht:
  Met Poeder Pret en Strooi Pret wordt het eten nog leuker!

  Iedereen kent het programma Heel Holland bakt wel, maar dat ...

  Sluiten