Als je kleine kinderen hebt of verwacht en je een nieuwbouw huis in de maak hebt, komt er een gegeven moment dat je een keuze moet maken: wat leg je op de vloer? Wordt het een vloer afgedekt met laminaat of gaat je voorkeur uit naar vloerbedekking? Als je alleen met je partner woont is de keuze niet heel lastig. Maar als je kleine kinderen of huisdieren hebt, zijn er meer argumenten voor beiden te noemen.

Vloerbedekking

Natuurlijk wil iedereen het liefst zachte ondergrond voor onze poezelige voetjes. Stiekem mis ik dat ook nog wel, want wij hebben thuis alleen laminaat. Ik heb daarom vaak koude tenen. Vooral in de winter! Het voordeel van vloerbedekking is dus zeker wel de warmte en zachtheid om op te lopen. Maar met schoonmaken is het niet altijd even fijn. Van lekkende luiers, tot buikgriepjes tot omgevallen bekers.

Genoeg redenen om liever niet vloerbedekking in huis te hebben als je kleine kinderen hebt. Hetzelfde geldt eigenlijk wel voor huisdieren en dan met name hun bekendste kenmerk: verharing! Op vloerbedekking ziet dat er toch net wat ranziger uit en is het moeilijker weg te halen. Dus toch maar laminaat dan?

vloerbedekking met kinderen

Harde vloer

Geen vloerbedekking, dus dan maar een harde vloer. Het is inderdaad een stuk makkelijker schoon te houden. Alhoewel het ook weer stof aantrekt en haren goed zichtbaar maakt. Maar even aan de slag met de bezem en het is weer schoon. Ook wel zo fijn als de kinderen last hebben van een buikgriep en de emmer net missen. Maar ervaring leert ook dat een harde vloer weer voor de echte kleintjes niet zo fijn is. Er is vaak minder grip om te leren kruipen.

Bovendien zitten ze vaak nog op de grond en die voelt dan koud aan. Als ze vallen, komen ze harder neer. En als ze boos worden en met hun hoofd op de grond bonken, is dat ook een stuk pijnlijker. Dus als het om de tere lichaampjes en de omwikkeling van de kleine kindjes gaat, zou vloerbedekking weer een betere keuze zijn.

Keuzes maken blijft gewoon lastig!