Er zijn van die fases in het leven van een mini mens, die niet alleen vermoeiend zijn voor het kind zijn maar vooral ook voor die van de ouders. Helaas , lijkt het dat we er nu in eentje zitten. Maar dan wel voornamelijk in de avond als er geslapen moet worden. Mijn lieve kleine kleuter is ineens bang voor het donker. Althans, dat zegt ze. Ze heeft drie nachtlampjes in haar kamer, maar vindt dit onvoldoende. Het moet lichter. Ik denk dat ze het liefst met een op haar gerichte schijnwerper in slaap zou willen vallen. Gisteren probeerde ik het op een andere boeg door één van haar gordijnen open te laten. Buiten is het namelijk nog volop licht op de tijd dat zij zou moeten gaan slapen. Vreemd genoeg was dit niet goed genoeg. Lichter kon echt niet, maar het was blijkbaar niet de juiste licht soort. Kleuters….

Nadat we meerdere malen naar boven zijn geweest en haar vermanend hebben toegesproken, besloot manlief maar zijn bureaulamp bij haar op de kamer neer te zetten. Een fel licht scheen op haar muur en zij viel in slaap. Rare wezens, die kleuters.

De oplossing eind deze zomer

Deze oplossing is natuurlijk leuk bedacht, maar wel van tijdelijke aard. Het is namelijk wel erg fel. Eind van deze zomer zal de kleuter naar de zolderkamer gaan en tot dan mag ze van dit lampje genieten. Boven is haar voorkeur voor verlichting gelukkig al aanwezig middels spotjes in het plafond. De vorige bewoner heeft namelijk in beide zolderkamers led inbouwspotjes geplaatst. En ja, dat kan dus prima op een slaapkamer. Al helemaal als er ook nog eens een dimmer op zit zoals bij ons het geval is. Dan kan de kleuter met haar felle licht in slaap vallen en dimmen wij het wel als ze in dromenland is. Misschien op die manier het ook afbouwen? Dat biedt perspectieven!