Nu je jouw thuiswerkplek perfect hebt ingericht, is het tijd om eens naar buiten te kijken. Want wat doe je met de inrichting van je tuin? Een goede make-over is altijd een goed idee, dus ga eens aan de slag met je voor- of achtertuin en misschien wel met allebei! Maar waar begin je en wat ga je precies doen? In dit artikel lees je 4 tips die op weg helpen.

1. Ga je het zelf doen of laat je het doen?

Als je écht geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan in je tuin, maar je wilt het wel een stuk mooier hebben dan het nu is, dan is uitbesteden een goed idee. Hoewel… hoveniers kunnen het werk tegenwoordig ook maar amper aan, omdat het zo druk is. Misschien dus toch maar zelf groene vingers kweken? Bedenk in dat geval wat je mooi zou vinden en maak er een vast een globaal ontwerp van. Hiermee kun je verder met de inrichting van je tuin. 

2. Bepaal wat je met de grond doet en met de rest

In de bodem kun je natuurlijk prima planten plaatsen, maar bij een tuin kunnen bijvoorbeeld ook plantenbakken, stenen borders en bestrating horen. Bepaal dus vooraf wat je van plan bent met welk stuk tuin. Er is meer dan genoeg mogelijk, dat is alvast een fijne gedachte.

inrichting van je tuin
Shutterstock

3. Kies de perfecte planten voor de inrichting van je tuin

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar toch bepalen je planten grotendeels hoe je tuin eruit gaat zien. Wist je bijvoorbeeld dat een hortensia de perfecte plant is voor iedere tuin? Daarmee krijg je mooie grote schermen met bloemen, je hoeft ze niet veel te onderhouden, maar je hebt er wel veel voordeel van. Het enige wat je hoeft te doen is de beste soort kiezen voor jouw smaak, want daar is best veel keuze in.

4. Bodembedekkers om het af te maken

Natuurlijk kies je groenblijvende, langbloeiende en vroegbloeiende planten voor je tuin, om het hele jaar door bloemen en groen te hebben, maar vergeet ook zeker de bodem niet. Vooral op open plekken tussen heesters en bomen komen die goed van pas. Ze houden daar het onkruid weg, terwijl je biodiversiteit er een stuk groter mee wordt. Nog een laatste tip: denk ook zeker aan de hoeveelheid zon en schaduw die per dag in alle delen van je tuin te vinden is, dan kun je dit goed afstemmen op de planten en bodembedekkers.

Met deze tips kom je vast en zeker verder. Veel plezier met de inrichting van je tuin!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock