Al sinds jaar en dag heb ik een iPhone in mijn bezit. Ook al geruime tijd met een iCloud opslag erbij, dus in “de lucht” heb ik welgeteld zo’n 18.000 foto’s en filmpjes van de laatste jaren hangen. Ja, ik moet er duidelijk eens doorheen gaan en wat weg gooien. Dat weet ik. Maar wat ik nou zo leuk vind aan mijn telefoon, is de herinneringen die het zo nu en dan geeft. Net zoals Facebook dat doet. Ineens krijg je dan een foto of filmpje van een paar jaar terug te zien. Ik zwijmel dan helemaal weg bij het aanzicht van mijn meisjes in mini vorm. En dan besef ik mij ook gelijk weer dat de tijd echt voorbij vliegt en ze ongeveer groeien waar ik bij sta. Ik wil die schattige kleine meisjes ergens gewoon zo klein houden, maar het opgroeien is ook wel weer leuk. Dus attendeerde manlief mij er heel subtiel op, dat ik misschien gewoon wat meer foto’s in huis moet ophangen.

Meer foto’s op de muur

Ik weet het, ik roep al jaren dat ik projectjes heb om mijn foto’s op te hangen. Waarom het nog niet gestart is, weet ik ook niet. Ik heb wel een digitale fotolijst waar ik optimaal van geniet, maar een mooie afbeelding op canvas lijkt er gewoon maar niet van te komen. Terwijl het tegenwoordig zo ontzettend makkelijk is en er zoveel bedrijven zijn die deze optie aanbieden! Misschien daarom ook dat ik nog niets besteld heb. Er is gewoon teveel keuze! Toen ik mijn moeder vroeg bij wie zij een foto op canvas zou bestellen zei ze resoluut “albelli”. Er was geen twijfel over mogelijk. Waarom dan?

Jarenlange ervaring

Één van mijn andere vele onafgeronde projecties is die van de fotoalbums. Dat komt niet van een vreemde. Ik herinner mij nog al te goed, dat mijn moeder soms dagen bezig was om de foto’s van de jaren van daarvoor in te plakken. En toen ging het nog om enkele plaatjes. Nu met de mobiele telefoons moet je door duizenden exemplaren heen spitten. Vandaar dat ik nog niet mijzelf aan het project heb toe gezet. Mijn moeder, daarentegen, is nagenoeg helemaal bij. Alle vakanties van de afgelopen jaren zijn keurig in een fotoalbum verwerkt. Van albelli uiteraard. Want niet alleen werkt het programma fijn, maar het is voor haar vooral de klantenservice die erachter zit. Zo vertelde ze dat ze weleens een foutje had gemaakt en albelli dit kosteloos voor haar hersteld had. Omdat ze een trouwe klant is. Dat is pas service waar veel bedrijven nog van wat kunnen leren. Wat ook uiteraard belangrijk is, is dat de kwaliteit van de fotoalbums gewoon top is. Mijn moeder is er daarom ook zeker van dat de foto’s op canvas eveneens uitmuntend zullen zijn.

Dus ja, ik moet gewoon eens aan de slag gaan en de herinneringen van mijn mooie meisjes in het huis ophangen. Het blijft altijd leuk om naar te kijken en we hebben nog genoeg kale witte muren. Mocht er nog iemand een goed ophang systeem weten, hoor ik het graag. Oh ja, stuur me dan ook gelijk ff wat daadkracht toe zodat ik niet over een jaar weer vertel over mijn nog niet gestarte fotoprojecties.