Weet je waar ik me nou echt op kan verheugen? Met de meiden een bezoekje te brengen aan Disneyland Parijs. Helaas, is het er tot nu toe niet van gekomen en simpelweg omdat ik er lichtelijk tegenop zie. Met kleine kinderen heb je namelijk niet het hele park gezien in één dag.  Dit betekent dus dat je altijd aan een overnachting gebonden bent. Voor ons zou dat meerdere nachten betekenen, want wij willen dan ook graag de omgeving verkennen.  Maar waar ga je dan slapen, want meerdere nachten in een Disney hotel is niet echt een optie. Ik zou dan denk ik wel gillend gek worden.

Villages Nature Paris

Er is goed nieuws, want per 11 augustus van dit jaar zal er een nieuw Center Parcs worden geopend vlakbij het beroemde pretpark! Het heet Villages Nature Paris  en het bevindt zich midden in de natuur. Naast volop animatie, familieworkshops, shows en andere activiteiten is er ook een enorm zwemparadijs met een buitenbad van 30 graden en is er een boerderijwereld vol dieren, moestuinen, serres en stallen. Eigenlijk is er dus geen enkele reden het park te verlaten. Als je dan toch een uitstapje gedaan hebt, is het fijn om “thuis” komen in het vertrouwde concept van Center Parcs. Heerlijk en ideaal om even bij te komen van een dag vol prikkels en bezienswaardigheden. Ik kan me voorstellen namelijk, dat na een dagje pretpark de kinderen vol adrenaline zitten. Dan is het prettig voor ze om in een omgeving terug te keren, dat ze ook kennen vanuit Nederland. Al dat Franse gedoe is al vreemd genoeg, dus een stukje vertrouwd en veilig is dan van harte welkom. Center Parcs heeft tot nu toe altijd dat gevoel weten te creëren, dus eigenlijk verwacht ik ook niets anders van dit nieuwe park.

Het is wel meer dan een slaapplek

Mocht je nog niet overtuigd zijn door de afstanden (6 kilometer van Disneyland Parijs en een half uurtje van Parijs zelf) dan zullen de mogelijkheden op het park zelf je wel overtuigen.

Er zijn vijf maar liefst vijf verschillende restaurants met elk een eigen thema. Ga je voor mediterraans of prefereer je gerechten gemaakt van lokale ingrediënten? Mijn kinderen zouden denk ik het liefst de hele dag in de Lagon Café vertoeven, maar mijn voorkeur gaat uit naar de wijnbar!

Uiteraard zijn er shops te vinden bij Villages Nature Paris. Naast een bakker en een supermarkt tref je er ook Nature & Découvertes. Hier vind je natuurlijke verzorgingsproducten, tassen en accessoires die de nomade in jou naar boven brengen, smaken van hier en elders, verantwoorde spellen en speelgoed voor je kinderen en nog veel meer. Heel handig dus als je net als ik standaard wat vergeet mee te nemen, zoals tandenborstels.

En mocht je een dag buiten het park willen eten, dan hoef je ook niet ver te zoeken. De leukste plekjes zijn al voor je op een rijtje gezet. (klik hier).

Wat houd je eigenlijk nog tegen?

Helemaal niets toch? Boek dan snel, want als je voor 25 juni boekt kan je profiteren van een speciale openingsaanbieding: drie nachten voor vier personen vanaf €587 (incl. verplichte kosten). Zo’n aanbieding kan je toch niet laten lopen!