Je probeert als ouder je kinderen al het beste uit het leven te bieden. Je wil ze zoveel mogelijk leren en laten ervaren. Immers kan je niet vroeg beginnen met de algemene ontwikkeling van je kind. Soms wou ik zelf dat ik iets meer algemene kennis had. Ik ben zeker niet dom, heb een universitaire studie afgerond, maar als ik Trivial Pursuit speel laat mijn voorraad informatie in mijn hoofd mij doorgaans in de steek. Manlief daarentegen, weet gewoon absurd veel. Maar als het om muziek gaat, kan ik soms nog wel eens van hem winnen.

Muziek is zo belangrijk

Muziek is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Ik ben opgegroeid in een gezin vol muziek. Wij speelden allemaal een instrument, (ik de hobo), en er ging vaak genoeg een deuntje op ‘s-avonds. Ik heb fijne herinneringen aan koude winterdagen waarop de open haard aan stond en op de achtergrond een pianoconcert van bijvoorbeeld Mozart aan stond. Het gaf me altijd een huiselijk gevoel. Maar ook de nodige musicals en opera’s werden afgespeeld. Net zoals The Beatles, The Kinks, Queen en ga zo maar door. Elk muziekgenre kwam wel aan bod in ons huis. Ook musicals.

Piccolo en Saxo

Wat mij ook nog zo goed voor de geest staat, is één van de eerste LP’s die mijn zus destijds kreeg van mijn ouders. Ja, LP. Zo lang geleden is het al. Het heette de ontdekkingsreis van Piccolo en Saxo en was eigenlijk één grote muzikale roadtrip. Op een speelse manier kreeg je allerlei instrumenten te horen.  Voor een kind een ontzettend leuke manier om te leren over onder andere de blazers en de snaarinstrumenten. Niet alleen voor kleine kinderen trouwens. Op mijn middelbare school was de ontdekkingsreis verplichte kost in de tweede klas. Voor mij appeltje eitje, want ik kende de LP natuurlijk uit mijn hoofd.

Nu in concert!

Dolgelukkig was ik toen ik vorige week het bericht ontving dat Piccolo en Saxo door het Rotterdams Philharmonisch Orkest uitgevoerd gaat worden. En dan ook nog een op een hele unieke wijze:

Het muzikale sprookje Piccolo, Saxo and Company vanJoop Geesink’s Dollywood is een speelse poppenanimatiefilm uit 1958.  Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt tijdens de vertoning van deze klassieker live de filmmuziek van de Franse componist André Popp. Theater Terra, groot in poppentheater, neemt na de film het publiek verder mee op avontuur, wanneer de poppen Piccolo en Saxo uit de film het podium op stappen en hun ontdekkingsreis vervolgen. 

Echt een leuk uitje voor met het gezin. Vooafgaand aan de voorstelling is er namelijk ook nog genoeg te doen in de foyer, zoals het maken van je eigen soundtrack of je laten schminken. En daarna natuurlijk de magische muzikale reis. Wij zijn er in ieder geval bij!

Hoe, wat en waar?

De voorstelling wordt uitgevoerd op 9 december, mijn verjaardag, in de Doelen in Rotterdam om 14.15 en 16.00u. Vijf kwartier van te voren opent de foyer voor de extra kindactiviteiten zoals hierboven genoemd. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 19 en als je een CJP pas hebt zelfs €10.  

Winnen!

Lijkt het je wat om naar deze voorstelling van Piccolo en Saxo te gaan? Dan heb ik goed nieuws, want ik geef twee keer twee kaartjes weg. Wil jij samen met je kind een muzikale ontdekkingsreis beleven, laat dan een reactie achter onder dit bericht. Dinsdag de 4e maak ik de winnaar al bekend.