Over een weekje is het gewoon alweer herfstvakantie, althans in onze regio. Het lijkt alsof de scholen nog maar net begonnen waren en nu hebben ze alweer vakantie. Wat is het leven als kind toch heerlijk! Nu zal ik volgende week waarschijnlijk geen stap buiten de deur zetten, omdat ik toch goede hoop heb dat de mini zich een dezer dagen aandient. Dat betekent echter niet, dat ik niet op de hoogte ben van de leuke uitstapjes die door het land gepland staan. Er is er eentje waar ik wel van baal, dat ik dit jaar niet bij ben. Dat is namelijk Lego World Nederland.

Dit jaar is het alweer de 17e editie van Lego World Nederland in de Jaarbeurs van Utrecht. Het festijn vindt plaats van 18 tot en met 24 oktober en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Vorig jaar heb ik de kids voor het eerst er mee naar toe genomen en het was een groot succes. Zo waren er springkussens voor zowel grote als kleine kinderen, er waren opgeblazen hindernisbanen en konden de kinderen geschminkt worden, een glittertatoeage op de arm en een kleurige extension voor in het haar krijgen.  De befaamde legoblokjes douche zal er uiteraard ook weer zijn.

 

Wat er nieuw is dit jaar, is de LEGO Star Wars mega tank van wel 12 meter lang! Ook is er een McLaren racecar, dus dikke pret voor de formule 1 liefhebbers. Je kan ook meebouwen aan een gigantische politietruck van 2,5 meter hoog! Er schijnt ook een dromentroon te zijn, waar veel mysterie over is. Ik hoop dat iemand mij hier volgende week meer over wil vertellen, want ik ben inmiddels zeer nieuwsgierig ernaar geworden. Verder is er een draak, waar echt stoom uit de neus komt en draakgeluiden maakt. En uiteraard is er altijd weer tijd voor enige ontspanning in de bioscoop waar dit keer de LEGO Batman film vertoond zal worden. En natuurlijk kan je overal en altijd gewoon even lekker gaan zitten om je eigen bouwwerken te creëren. Kortom, gegarandeerd een dag vol plezier. (tickets kan je hier kopen)

Wist je trouwens dat…

… er ruim 23 vrachtwagens richting LEGO World rijden die samen meer dan 14 ton aan LEGO steentjes vervoeren?
… er meer dan 5.000 LEGO bouwwerken per dag worden gebouwd tijdens dit evenement?
… er aan het einde van zo’n dag meer dan 100 mensen nodig zijn om alle bouwwerken weer af te breken?
… er meer dan 40 miljard LEGO minifiguren zijn ontworpen wat hen de grootste populatie van de wereld maakt?
… je met 40 miljard LEGO stenen op elkaar gestapeld kunt lopen naar de maan?
… je met LEGO alles kunt maken? Zo kunnen zes 8-nops LEGO stenen worden samengevoegd op 915.103.765 verschillende manieren!

Winactie
Ik heb twee kaartjes om weg te geven. Ze zijn niet aan een dag gebonden, dus je kan zelf kiezen wanneer je gaat. Wil je kans maken op de kaartjes? Laat dan een reactie achter dat je meedoet. Omdat het festijn volgende week al plaats vindt, wordt dit een super snelle winactie. Je kan meedoen tot en met 14 oktober en op 15 oktober zal ik de winnaar bekend maken. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).