Volgende zomer wederom een vakantie in eigen land? Het zou mij niet verbazen gezien de nieuwste Corona cijfers. Het enige verschil met vorig jaar is dat we er dit keer goed op voorbereid kunnen en zullen zijn. Niet meer treuren over geannuleerde vluchten of de zoveelste voucher die in je kast verdwijnt. Gebruik dat vakantiegeld gewoon gelijk goed en investeer in je eigen huisje. Hier kan je ook het verlangde vakantie gevoel creëren, maar dan met een blijvend karakter. Al nieuwsgierig? Heb je ooit wel eens gedacht aan een veranda of tuinkamer?

Een veranda is geen serre

De eerste keer dat ik van veranda’s of tuinkamers hoorde, dacht ik gelijk aan een serre. Ik werd even flink op de vingers getikt, want dat is echt wat anders. Een serre is een onderdeel van je woonkamer. Het is dan ook volledig geïsoleerd waar een tuinkamer dat niet is. Als het buiten vriest kan je prima in je serre zitten, maar in de tuinkamer zal je wel iets van een heater nodig hebben. Hierdoor is het echt een buitenruimte en niet een onderdeel van je huis. Sterker nog, het kan op elke plek in je tuin neergezet worden.

Wat zijn dan de voordelen?

Waarom zou je dan niet voor een uitbreiding van je huis gaan in plaats van een veranda? Het eerste en vaak ook meest belangrijke antwoord is simpel: geld! Een serre aan je huis bouwen kost toch echt wat meer centjes dan een veranda laten plaatsen. Niet iedereen kan even een smak geld er tegenaan gooien. Dan is het dus fijn dat er een meer betaalbaar alternatief is. Een volgend voordeel is de tijdelijkheid. Een veranda kan je weer afbreken mocht je het ooit weer zat zijn. Een serre is een onlosmakelijk onderdeel van je huis geworden. Nog een voordeel is dat een veranda overal in de tuin geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld achterin waar je net wat langer zon hebt in de avond. En als laatste, wat ik zelf eigenlijk stiekem de mooiste vind, je bent echt buiten! Niets is fijner dan gewoon in de buitenlucht te zijn. Zet in de winter een heater neer en drink ‘s-avonds een warme chocolademelk onder een donkere hemel. Lekker warm dekentje om je heen en genieten maar! Dat heerlijke buitenlucht gevoel krijg je niet in een serre. En ik verzeker je, dat je erdoor zal slapen als een baby. Kortom, in plaats van een onzekere vakantie kan je beter investeren in een zekere fijne plek, zoals een aluminium veranda, bij je huis.