De magische wereld van de Efteling trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar dit grote park in Kaatsheuvel. Vooral gezinnen met jonge kinderen zijn hier graag op bezoek. Niet alleen de kinderen genieten van deze magische wereld, ook volwassenen hebben het in de Efteling enorm naar hun zin. Nu zijn er veel gezinnen die graag een paar nachten willen verblijven in een accommodatie van het park. Er zijn echter ook andere en wellicht zelfs betere opties voor een verblijf en een bezoek aan de Efteling. 

Er is meer dan alleen het park

Het in Kaatsheuvel liggende pretpark ligt comfortabel gelegen bij een bushalte, wat betekent dat je gemakkelijk voor de deur afgezet kan worden. Je hoeft dus niet perse in het park te verblijven als je meerdere dagen wil genieten van de attracties en liever niet de hele nacht met Joker geconfronteerd wil worden. Het bijkomende voordeel van een verblijf buiten het park is, is dat je wellicht ook sneller geneigd zal zijn om wat andere activiteiten of bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken. Kaatsheuvel is namelijk meer dan alleen de Efteling. Er zijn in de regio bijvoorbeeld diverse mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt gaan wandelen of fietsen. Onder deze natuurgebieden valt Het Loonsche Land, National Park de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Het geeft in ieder geval wat rust na een dag vol in je hoofd blijvende melodietjes van onder andere Carnaval Festival.

Nog meer uitjes in de buurt

Er zijn ook dierenparken in de nabije omgeving. Denk maar Dierenpark Beekse Bergen of Dierenpark Oliemeulen waar je kan genieten van een echte roofvogel show. Als je in een hotel in de Efteling verblijft zal je minder snel hier een bezoek aan brengen. Zo zonde! Hetzelfde geldt eigenlijk ook wel voor uit eten gaan. Er zijn tal van leuke restaurantjes in de nabije omgeving, dus beperk je gewoon niet in je keuze.

Familiehotel ’t Peperhuys

Recentelijk is er een nieuw hotel in Kaatsheuvel geopend, namelijk ’t Peperhuys. Het is op vijftien minuten loopafstand van de Efteling gevestigd, maar is niet zoals het pretpark ingericht is. Dit hotel is namelijk één en al luxe voor zeer schappelijke prijzen. Sterker nog, ik durf te wedden dat je minder kwijt bent voor een nacht dan wanneer je op het park verblijft. Je kan er gewoon prima met je hele gezin verblijven. Er zijn meerdere familiekamers en voor het echt grote gezin is er zelfs een familie appartement beschikbaar! En ik kan je verzekeren dat de bedden heerlijk slapen, want wij mochten de avond van de opening daar een nachtje doorbrengen. Voor de kinderen was het een groot feest, want er was een hele hoge stapelbed. Deze mama vond het een beetje angstig, maar ik zag ook wel dat eruit vallen wel heel creatief moest gebeuren.

Wat mij ook zeer goed beviel, was het bad. Ik heb daar een dik uur in doorgebracht, helemaal zen. Alles in de badkamer oogde gewoon luxe.

Ik kan me voorstellen dat het Eftelinghotel misschien leuk voor de kinderen is, maar voor de ouders is het heerlijk om gewoon even bij te komen van de gekte in een rustig en luxe hotel zoals ’t Peperhuys. Even weer opladen voor weer een nieuwe dag vol gekte. Of even iets totaal anders gaan doen. Hoe dan ook, kijk gewoon eens wat verder dan alleen het pretpark.