Verhalen van een werkende moeder
TOP
Algemeen

“Van compleet platzak naar een spaarpotje achter de hand”

In mijn studententijd leefde ik als een koningin. Geld moest rollen en waarom zou je zuinig aandoen? Als je klaar was met je studie zou je toch bakken met geld verdienen? Dan was je schuld zo ingelost. Deze manier van leven heb ik een jaar volgehouden. Toen kwam het moment dat ik geen geld meer had om zelfs een broodje te kunnen kopen. Dat was voor mij een echt dieptepunt. Nooit meer zou het zo ver moeten komen.

Ik heb dus moeten leren sparen en bezuinigen. Ik hoefde niet meer alles gelijk te kopen en zeker niet de dingen die ik gewoon eigenlijk niet nodig had. Dat was het eerste wat ik mezelf leerde. Als je eens wist hoeveel onzinnige dingen ik heb aangeschaft in die tijd. Zo heb ik me laten verleiden tot hotelbonnen, die ik nooit verzilverde of lidmaatschappen bij clubs waar ik nooit langs ging. Ook deed ik mee aan ongeveer tien loterijen per maand. Allemaal domme uitgaven, die niets opleverden. De volgende stap was ook eens bewust te worden van de kortingen waar je gebruik van kan maken. Er zijn zoveel sites waar je terecht kan voor leuke acties. Eigenlijk is het zonde als je niet eerst even het internet afstruint om zeker te weten dat het product dat je wil kopen niet ergens in de aanbieding is. Maar wist je dat je ook op benzine en zorgverzekeringen kan besparen?

Zo’n acht jaar geleden ontdekte ik de website UnitedConsumers. Op het eerste gezicht leek het gewoon een standaard kortingssite. Inmiddels ben ik al wat jaren lid en heb ik zo’n € 1.500 verdiend alleen al aan kortingen op mijn zorgverzekering. Ik zou alleen de tankpas wat vaker moeten gebruiken, maar meestal vergeet ik deze. In plaats van airmiles of andere punten, kan je namelijk ook bij veel tankstations extra korting vragen. Het tegoed wordt dan op je UnitedConsumers account bijgeschreven. Ik laat meestal mijn tegoed staan tot ik weer een keer een paar honderd gespaard heb. Het is dan een leuk extraatje op mijn bankrekening. Je kan er trouwens ook terecht voor kortingen op autoverzekeringen en mobiele telefoonkosten. Mocht je dus nog een spaarpotje achter de hand hebben, overweeg dan eens een (gratis) account te nemen bij UnitedConsumers.

Facebook Comments

«

»

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
  • Complete surrender 😍
  • Kijk eens wie er wakker is 😍 #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
  • Zo dol op dit meisje 😍
  • We mochten even knuffelen!
  • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
  • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
  • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
  • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Een avondje naar de bioscoop: Girls Trip

De zomer is weer voorbij, voor zover die er überhaupt ...

Sluiten