Mijn oven is kapot! Wat het perfecte moment is voor een no bake cheesecake! En deze is extra lekker, mét stroopwafel. Jammie!

Oven kapot, help!

Vorige week had ik de oven aanstaan voor het avondeten en ineens viel de oven uit samen met een paar lampen… Een stop doorgeslagen en uiteindelijk bleek dus dat de oven kapot was. Nadat ik de stop weer terug had gezet en de oven weer aan had gezet, werd de oven helaas niet meer warm…

Tijd voor vervanging! Maar die nieuwe oven is natuurlijk niet zomaar geleverd. Eerst even googelen naar welke mogelijkheden er zijn, want je kan in deze tijd natuurlijk niet zomaar even langs in een winkel. Je bent zo een paar weken verder en wat moet je dan doen als je toch een lekker taartje of koekje wil maken? Gelukkig bestaan er ook nog taarten die je niet hoeft te bakken! De No Bake Cheesecake is bijvoorbeeld ideaal voor deze situatie.

Ik heb gekozen voor een no bake cheesecake. En je kan die net zo maken als je zelf wil, met vulling door de roomkaas, zonder vulling, met versiering erbovenop of gewoon met niks. De bodem kan je met biscuitjes maken, met bastognekoekjes of met andere koekjes die je lekker vindt. Je kan dus afwisselen wat je wil! Ik heb gekozen voor bastognekoekjes met stroopwafelstukjes door de vulling en stroopwafelstukjes en karamel bovenop. 

Wat heb je nodig voor een kleine no bake cheescake met stroopwafel?

  • Een springvorm van 18 cm
  • 125 gram bastognekoekjes 
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 250 gram roomkaas
  • 125 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Lees ook: het recept voor een luchtige cheesecake en cheesecake cookies

Aan de slag voor de No Bake Cheesecake

Van de bastognekoekjes maak je kruimels. Dit kan je met een mixer doen of je slaat ze klein met bijvoorbeeld een deegroller. Vinden vooral de kinderen erg leuk om te doen! Voeg de gesmolten roomboter toe aan de koekkruimels en roer het door. 

Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en doe de koekkruimels erin. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. 

De room

Klop de slagroom stijf met de suiker en voeg daarna de roomkaas eraan toe. Mix dit nog even door. 

Snijd 2 stroopwafels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het roomkaasmengsel. Doe dit mengsel in de springvorm op de bastognekoekjesbodem. Zet het een paar uur of liever nog een hele nacht in de koelkast. 

No Bake Cheesecake

De volgende dag maak je een karamelsaus, giet je dit over het taartje heen en leg je de rest van de stroopwafelstukjes op de No Bake Cheesecake. Smullen maar!

Karamelsaus recept! 😊

Karamelsaus

  • 50 gram suiker
  • Klein scheutje water
  • 20 ml slagroom
  • Klein klontje boter

Doe de suiker met een klein beetje water in een pan. Zet het op vuur en laat het koken. Dan wacht je tot het een mooie goudbruine kleur krijg of een donkerbruine kleur voor een diepere karamelsmaak. Haal het dan van het vuur af, giet de slagroom erbij (wel voorzichtig want het gaat bruisen en de karamel is heel heet!) en doe het klontje boter erin. Roer het rustig door en klaar is je karamelsaus.

No Bake Cheesecake met stroopwafel

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan eens deze No Bake Oreo Cheesecake met Milka Chocolade! Jammie!