Wist je dat ik al bijna 40 ben? Dat betekent dat ik al vele jaren ervaring en wijsheid heb opgebouwd en ik deze uiteraard graag met je deel. Zo ook mijn zoektocht naar de perfecte schoenen. Aan de ene kant zijn dat de paartjes met hoge hak die er super leuk uit zien en waarvan ik niet na een uur weer naar mijn gympen verlang. Aan de andere kant zijn het inderdaad gewoon platte schoenen waar ik een hele dag op lopen kan, maar dan ook de volgende dag weer. Ik heb veel comfortabele schoenen, maar er zijn er weinig die na vier dagen kilometers wandelen nog steeds aangenaam zitten. Waarom vier dagen hoor ik je je afvragen? Nou, dat zal ik je vertellen. Afgelopen februari was ik naar de Spielwarenmesse in Duitsland. De grootste speelgoedbeurs ter wereld. Het is zo groot dat we werkelijk elke dag bijna 10 kilometer aflegde van stand naar stand. En toen bleken mijn nieuwe Xsensible Stretchwalker schoenen echt het beste te zijn wat mijn voeten in tijden overkomen is.

Wat zijn Xsensibles?

Tot een paar maanden terug had ik echt nog nooit van Xsensible gehoord. Ik was het merk tegen gekomen op een persdag en vond het maar rare schoenen met die blokjes eronder. Ik kon me niet voorstellen dat dat lekker zou lopen. Inmiddels weet ik wel beter.

De Xsensible Stretchwalker zijn gebaseerd op de traditionele houten sandalen uit Japan, de Ippon-ba geta. Misschien heb je ze wel eens gezien? Het is een houten plankje, balancerend op een ander houten plankje. Doordat het drukpunt in het midden van je voet is, neem je een meer natuurlijke houding aan wat weer minder belasting op je gewrichten is. Je verwacht een vreemde schoen dus, maar op het kleine plakje onder de zool na zien ze er heel normaal uit.

https://meervanmir.eu/review-xsensible-stretchwalker-ervaringen/

Bekijk ook eens de Durea schoenen.

Wat maakt de Xsensible Stretchwalker zo anders?

Eerlijk is eerlijk. Of het nou beter voor mijn gewrichten of houding is kan ik echt niet beoordelen. Wat dat betreft geloof ik maar de makers van dit schoeisel. Wat ik wel echt gemerkt heb, is dat ik gewoon de hele dag zonder vermoeide benen kan staan als ik ze aanheb. En de dag erna ook weer! Normaal moet ik dan andere schoenen aan doen om mijn voeten weer soort van rust te geven. Met de Xsensibles Stretchwalker hoeft dit echt niet. En ze blijven ook echt goed. Inmiddels heb ik ze al een paar maanden, vaak gedragen, en ze zijn nog steeds helemaal heel. Maar zodra ze kapot zijn, koop ik een nieuw paar. Serieus! Dus als je veel staat of lopen moet of voornemens bent één van beide te doen, dan kan ik deze schoenen echt oprecht aanbevelen. Nou is de Xsensible Stretchwalker niet heel goedkoop, dus ik zou altijd uitkijken naar leuke aanbiedingen. Ik had al een winkel gevonden voor je. Mocht je een paar kopen, hoor ik graag of je er net zo enthousiast over bent als ik.

https://meervanmir.eu/review-xsensible-stretchwalker-ervaringen/