Zoals je weet heb ik al een aantal genomineerde producten van Speelgoed van het Jaar van dichtbij kunnen bewonderen. Wat nog leuker is dat we ook het een en ander thuis verder mochten proberen. En zoals gezegd hadden mijn meiden zo hun voorkeuren. Vandaag is het de droomwens van ons tweede moppie welke ik uitgebreid getest. Vanaf het moment dat ze het in het echt heeft gezien, heeft ze het nergens anders meer over. Ik heb het over de enige echte Turbo Force – Super Racetrack Set van VTech! Niets alleen voor jongens, ook geweldig voor meisjes. Aldus mijn kleuter.

Gelijk verliefd op de Turbo Force

Dat mijn meisje groot fan van de racebaan is, wist ik al. Ze heeft er bij de bekendmaking van de genomineerden van Speelgoed van het Jaar echt eindeloos meegespeeld. Het was even doorkrijgen hoe de knopjes werkte en het autootje ging rijden, maar daarna was het een en al pret. Er werden parcourtjes afgelegd, maar ook gewoon keiharde races gereden. Met een en al liefde keek ze naar de scheurende voertuigen en stond ze elke keer opnieuw in de rij om weer zelf te mogen rijden. Sindsdien staat de racebaan met stipt op één op haar verlanglijstje voor Sinterklaas. Gelukkig is deze mama goed bevriend met de Goedheiligman, dus kon dat wel geregeld worden. Het betekende alleen ook wel dat het verdere testen in het geheim moest gebeuren. Wat vervelend toch voor deze mama, dat ze met autootjes racen moest.

Getest door mama

De grootste klus was eigenlijk om de racebaan in elkaar te zetten. Het moest een beetje op gevoel proberen. Ik heb dus ook gewoon maar een deel van de baanonderdelen gebruikt. Voor het testen had ik ook niet alles nodig. De loops en schans had ik al gezien bij de nominaties van het Speelgoed van het Jaar, dus ik geloofde wel dat het zou lukken. Mijn doel was om met het raceautootje rondjes te rijden. Eerst even opladen. Dat ging vrij simpel. Je plaatst het wagentje in de polsband, wat tevens ook je afstandsbediening is, en het begint gelijk te laden. Dit duurt overigens echt niet lang. Aan de onderkant van het raceautootjes zit een aan- en uitknopje. Door het aan te zetten en daarna de polsband erboven te hangen, verbind je de twee met elkaar. Daarna kan het racen beginnen! Ik heb stiekem echt een tijdje lang rondjes gereden. Ik zelf had er ook gewoon de grootste lol in. Nu maar aan de Sint een tweede raceauto vragen, want dan kunnen dochterlief en ik het tegen elkaar opnemen. Ik kijk er nu al naar uit!

Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar

De Turbo Force – Super Racetrack Set van VTech is genomineerd in de categorie 6-7 jaar. Natuurlijk hebben de vakmensen er ook hun mening over gegeven.
De mening van de jury:
Een spectaculair uitziende racebaan voor kinderen van 6 en 7 jaar. Heeft je vriendje ook een armband, dan kun je samen racen. De autootjes zijn oplaadbaar.
Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
De Turbo Force Racetrack is een racebaan met enkele loopings en een soort wissel met één race-auto die vanaf een polsband bestuurd kan worden. Leuk speelplezier voor kinderen die van racen en snelle auto’s houden. Het leukst om samen met een vriendje te spelen, maar dan moet er wel een extra auto en polsband meegebracht of aangeschaft worden.

https://meervanmir.eu/tip-de-turbo-force-super-racetrack-set-van-vtech/

De set is uiteraard ook al te koop bij Bol.

Vergeet sowieso niet te stemmen op jouw favorieten van de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019! Tot 3 november kan je stemmen. Kijk ook gelijk hoe je fantastische prijzen kan winnen. Wie zal de prijs winnen op 6 november?