Afgelopen week hoorde ik op het nieuws dat er een kans was dat de temperaturen de komende dagen boven de 40 graden zouden uitkomen. En dat in ons meestal-niet-zo-warm-in-de-zomervakantie kikkerlandje. Of het inderdaad zo warm wordt moet ik nog zien, maar dat we in tropische temperaturen leven is wel duidelijk. Een beetje verkoeling is dan zeker geen overbodige luxe. Terwijl ik zelf onder ons zonnescherm van een ijskoud frisdrankje geniet, heb ik de oudste twee dames in zwembroekjes gehesen en een waterpretpark voor ze gebouwd in de tuin.

Little Tikes in de tuin

Aan de ene kant van de tuin heb ik de watertafel van Little Tikes neergezet. Het blijft me verbazen hoeveel plezier ze daarvan hebben. Ze kunnen er echt eindeloos mee spelen. Zeker echt een aanrader voor als je wat waterentertainment zoekt voor in de tuin of op het balkon. Een paar meter verder staat de glijbaan. Dit groene gevaar, ook van Little Tikes, hebben we van onze buren gekregen toen die gingen verhuizen. Het ding gaat dus al een aantal jaren mee, maar je ziet het er echt niet aan af. De kinderen genieten er in ieder geval nog volop van. Vlak naast de glijbaan ligt onze nieuwste aanwinst van het waterpretpark, namelijk de Dual Twister. Ook weer van Little Tikes (hmmmm, ik merk een patroon).

De Dual Twister

De Dual Twister is stiekem toch wel weer een leuk hebbedingetje. Het is een soort draaischijf waar één of twee kinderen op kunnen zitten om dan met behulp van het stuurtje rond te draaien. Als er één kind op zit moet die alleen niet gaan hangen er aan, want dan kiept ie om. Niet dat je dan hard valt, maar echt plezierig is het natuurlijk niet. Maar het is natuurlijk het leukst om de tuinslang aan te sluiten op de twister voor nog meer pret. Eerlijk is eerlijk, manlief en ik hebben beiden een half uur lang ons afgevraagd hoe we de tuinslang dan moesten aansluiten. Er hangt wel een slangetje uit de draaischijf, maar geen van onze opzetstukjes paste erop. Uiteindelijk hebben we het slangetje dus maar gewoon doorgeknipt en de uiteinden met ducttape aan elkaar vast getapet. Dat werkte overigens prima.

Met water nog meer pret

Aangesloten op het water is de Dual Twister toch wel het leukst. Als kind vond ik het altijd erg leuk om door de sproeier in de tuin te rennen en dit geeft een beetje hetzelfde idee. Uit het stuurtje / wieltje in het midden komt een waterfontein. Deze kan je aanpassen in hoogte door gewoon de kraan wat meer open te zetten. Wij kregen de fontein wel bijna twee meter hoog. Ondertussen zou je nog de draaischijf kunnen gebruiken om rondjes te draaien, maar mijn kinderen hadden daar geen behoefte aan. Ook zij vinden het leuker om door de waterstralen heen te rennen. Met de Dual Twister kan je je dus prima vermaken.

In deze zinderende hitte verdient iedereen wel wat afkoeling, dus heb ik nog een Dual Twister om weg te geven. Wil jij deze winnen? Laat dan in een reactie achter waar jij als kind de grootste waterpret mee had. De winactie loopt tot en met 28 juli en de winnaar maak ik op Facebook bekend. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.

De Dual Twister is onder andere hier te koop.