Ouderwetse waterpret met de Dual Twister van Little Tikes

Afgelopen week hoorde ik op het nieuws dat er een kans was dat de temperaturen de komende dagen boven de 40 graden zouden uitkomen. En dat in ons meestal-niet-zo-warm-in-de-zomervakantie kikkerlandje. Of het inderdaad zo warm wordt moet ik nog zien, maar dat we in tropische temperaturen leven is wel duidelijk. Een beetje verkoeling is dan zeker geen overbodige luxe. Terwijl ik zelf onder ons zonnescherm van een ijskoud frisdrankje geniet, heb ik de oudste twee dames in zwembroekjes gehesen en een waterpretpark voor ze gebouwd in de tuin.

Little Tikes in de tuin

Aan de ene kant van de tuin heb ik de watertafel van Little Tikes neergezet. Het blijft me verbazen hoeveel plezier ze daarvan hebben. Ze kunnen er echt eindeloos mee spelen. Zeker echt een aanrader voor als je wat waterentertainment zoekt voor in de tuin of op het balkon. Een paar meter verder staat de glijbaan. Dit groene gevaar, ook van Little Tikes, hebben we van onze buren gekregen toen die gingen verhuizen. Het ding gaat dus al een aantal jaren mee, maar je ziet het er echt niet aan af. De kinderen genieten er in ieder geval nog volop van. Vlak naast de glijbaan ligt onze nieuwste aanwinst van het waterpretpark, namelijk de Dual Twister. Ook weer van Little Tikes (hmmmm, ik merk een patroon).

De Dual Twister

De Dual Twister is stiekem toch wel weer een leuk hebbedingetje. Het is een soort draaischijf waar één of twee kinderen op kunnen zitten om dan met behulp van het stuurtje rond te draaien. Als er één kind op zit moet die alleen niet gaan hangen er aan, want dan kiept ie om. Niet dat je dan hard valt, maar echt plezierig is het natuurlijk niet. Maar het is natuurlijk het leukst om de tuinslang aan te sluiten op de twister voor nog meer pret. Eerlijk is eerlijk, manlief en ik hebben beiden een half uur lang ons afgevraagd hoe we de tuinslang dan moesten aansluiten. Er hangt wel een slangetje uit de draaischijf, maar geen van onze opzetstukjes paste erop. Uiteindelijk hebben we het slangetje dus maar gewoon doorgeknipt en de uiteinden met ducttape aan elkaar vast getapet. Dat werkte overigens prima.

Met water nog meer pret

Aangesloten op het water is de Dual Twister toch wel het leukst. Als kind vond ik het altijd erg leuk om door de sproeier in de tuin te rennen en dit geeft een beetje hetzelfde idee. Uit het stuurtje / wieltje in het midden komt een waterfontein. Deze kan je aanpassen in hoogte door gewoon de kraan wat meer open te zetten. Wij kregen de fontein wel bijna twee meter hoog. Ondertussen zou je nog de draaischijf kunnen gebruiken om rondjes te draaien, maar mijn kinderen hadden daar geen behoefte aan. Ook zij vinden het leuker om door de waterstralen heen te rennen. Met de Dual Twister kan je je dus prima vermaken.

In deze zinderende hitte verdient iedereen wel wat afkoeling, dus heb ik nog een Dual Twister om weg te geven. Wil jij deze winnen? Laat dan in een reactie achter waar jij als kind de grootste waterpret mee had. De winactie loopt tot en met 28 juli en de winnaar maak ik op Facebook bekend. Denk je ook aan mijn winactievoorwaarden? Deze kan je hier vinden.

De Dual Twister is onder andere hier te koop.

19 thoughts on “Ouderwetse waterpret met de Dual Twister van Little Tikes

 • Het leukste waterpret wat ik ooit heb gehad . Is denk ik toch dat we op scouting kamp ging en daar onder sproeier ben gaan staan bij de boer . Dat was dus grond water . We roken helemaal naar ijzer . Het werd steeds natter natuurlijk . En water en zand word natuurlijk modder . We konden ons na het moddergevecht weer lekker afspoelen . Mooie herinnering

 • Betti scheringa says:

  Wij deden altijd een spel met water. Flessen water vullen en met bal overschieten en proberen van de ander om te laten vallen. Je mocht m pas overeind zetten als je de bal had. Degene die langs fles vol had had gewonnen. Deden we ook altijd op mijn verjaardagsfeestje vroeger

 • Bonnie Snabel Kok says:

  Als kind alleen een balkon dus veel konden we niet kwijt maar gewoon een emmer vol met waterballonnen voor de deur of ergens op een pleintje/grasveld was altijd leuk! Nu gelukkig een ruime tuin en 2 kids die gek zijn op water en zand

 • Wij mochten vroeger bij heel warm weer buiten douchen! Dan hing mijn vader de tuinslang met sproeikop in de boom en haalde mijn moeder de shampoo en dan soppen op het gazon!

 • Ik heb toch de beste herinneringen van lekker een badje in de achtertuin. Knalgeel was het….. Lijkt me super leuk om dit op het gras te zetten en dan eens kijken of wij wel de sproeier eraan krijgen

 • Liline Erdmann says:

  Wat een tof ding! Mijn leukste herinneringen zijn idd de tuinsproeier en dat als we langs mensen fietsten die hun tuin aan het sproeien waren dat zij ons dan natspoten 🙂
  Onze dame is ook dol op water, dus zij zou deze prijs zeker waarderen!

 • Lynn Mahieu says:

  Wat ik heel leuk vond was het waterspelletje met flesjes. Je moet dan het flesje van een ander omgooien met een bal waarbij die persoon eerst de bal moet halen voor hij z’n flesje weer mag rechtzetten. Altijd vol spanning en lekker verfrissend! 😀

 • Samen met mijn zusjes heerlijk met de tuinsproeier spelen! Maar het zwembad vullen en dan met alle barbies erin was ook altijd een groot feest! Wij hebben 2 jongens dus barbies gaat het hier niet worden, maar ik denk dat de dual twister zeker voor net zoveel leuke herinneringen kan zorgen

 • Wij vonden de sproeier (heen en weer) altijd erg leuk. We sprongen er over heen en weet ik niet wat nog meer. Verder viel een zwembad of een bak water ook altijd in de smaak. We gooien met plastic bekertjes vanachter de heg ook altijd fietsers nat. De meesten konden het wel waarderen, een enkeling niet 😉
  En natuurlijk de waterpistoolgevechten deden het ook altijd goed, nu nog!

 • Alyt Van Der Heide says:

  Oefffff wat een leuk ding. Wil ‘m hebben (voor mijn meiden).
  Wat ik mij kan herinneren is dat wanneer mijn ouders het water besproeiden met zo’n automatische waterfontein die heen en weer bewoog, ik er onder door ging lopen.
  Maar war ook weleens gebeurde….. Dan werd de zwarte container heel goed schoongemaakt en vulde mijn vader de container met water ….nou dat was het einde natuurlijk!!!
  Dat was feest.

 • Jaaa hier doe ik heel graag voor mee voor mijn dochter. Zal dit geweldig vinden. Mijn waterpret herinnering? Klinkt heel suf hoor, maar wij vulden flessen met water en probeerden elkaars fles dan met een bal om te gooien!

 • Sabine Hensens says:

  Ik had zelf de grootste lol met waterballonnen en ook mijn kids vinden ze GE-WEL-DIG! Het geeft alleen zo’n rommel…..Oepss….

  Mijn zoontje ziet steeds de reclame van deze dual twister voorbij komen en gilt het dan uit van blijdschap. Hij wil zooooooooooo graag ook meespelen dus ik maak heeeeeeeeeeel graag een kansje om het gelukkigste jochie op aarde te mogen zien 😉

 • Wat zijn er tegenwoordig toch een gave dingen te krijgen! Ik had niets van dat alles. Waterpret was gewoon in het zwembadje zitten spelen. Wat natuurlijk ook gewoon Superleuk is! En ik speelde ook graag met de Barbies. Dan was een afwasteiltje het zwembad en gingen ze op vakantie enz.

 • Kimberley van Ravenswaaij says:

  Wat een super gaaf ding! Wij hadden vroeger geen tuin en het balkon was helaas te klein, maar wij hadden toch wel twee dingen die niet mochten ontbreken op de camping! Waterballonnen en frisdrankflessen. Je raad het waarschijnlijk al, de flessen werden gevuld met water en je moest ze van de tegenstander omgooien zodat je zelf niet in een keer een koude douche had haha

 • Wow, wat een geweldig speelgoed voor deze warme dagen.
  Mijn kleinkinderen houden van water en zouden hier geweldig veel plezier mee hebben.
  Heerlijk spetteren met water dat is wat ze willen.
  IK doe graag mee en volg op Bloglovin .
  Heb geen facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.