Komende woensdag wordt bekend gemaakt welk speelgoed de felbegeerde titel van Speelgoed van het Jaar zal krijgen. Heel spannend dus. Al helemaal als je bedenkt dat het vandaag de laatste dag is dat iedereen nog kan stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed. Ik juich ook iedereen aan eens een kijkje te nemen op de website, alleen al om cadeau inspiratie op te doen voor de feestdagen. Maar vandaag vertel ik je zelf al wat meer over een paar genomineerden.

Poopsie Slime Surprise

We starten in de leeftijdcategorie 6-7 jaar. Hier vind je onder de Under Wraps Lol Surprise en de Squirrel Go Nuts. Ook een genomineerde is de Poopsie Slime Surprise. Vandaag heb ik met gevaar voor eigen leven het aan een test onderworpen. Ik hou namelijk echt gewoon helemaal niet van slijm. De liefde voor dat spul is na het testen ook niet veranderd, maar ik kan nu wel zeggen dat ik begrijp waarom het genomineerd is. Allereerst natuurlijk omdat kinderen wel dol zijn op slijm. Alleen daarom al behoort het tot de favorieten van de verkiezing. Maar wat nou echt leuk is aan dit stuk speelgoed is het ondervindende stukje wat erbij hoort. Het is niet zo dat je het pakketje opent en gelijk met het slijm kan spelen. Eerst moet het scheikundig gemaakt worden. Als je de bijgesloten instructies volgt is het eigenlijk kinderspel. Als je net als ik teveel druppels in het goedje doet is de geur ondraaglijk (voor een volwassene dan). Eerlijk is eerlijk, zelfs ik vond het leuk om de chemische reacties te zien als je het ene ingrediënt toevoegd bij het andere. Vanwege dat element is het terecht genomineerd voor Speelgoed van het Jaar. Verder blijft het natuurlijk wel nog steeds gewoon slijm.

Fingerlings Hugs

In de leeftijdscategorie 4-5 is de Fingerlings HUGS opgenomen.  Van dit aapje kon ik wel gelijk enthousiast worden. Er zijn namelijk zoveel interactieve robots verkrijgbaar, maar die zijn doorgaans nogal hard. De HUGS is een pluche beest wat het knuffelen toch een stuk aangenamer maakt. En het is geschikt voor speelse kleine kinderen. Je kan het prima in de lucht gooien of aan de arm slingeren. Verder kent het meer dan 40 geluidjes, waaronder apenkreten en boertjes. Maar het allerfijnste is toch echt nog steeds dat je er zo lekker mee kan knuffelen. Ik kan me voorstellen dat dat een gevoel van geborgenheid kan geven. De Fingerlings HUGS is dus een prima speelmaatje voor elke peuter of kleuter.

Leerplezier Slimme Moves RockIt en Spark

Het is een behoorlijke lange naam voor een product vind ik, maar dat zijn we wel gewend van Fisher-Price. Het lijkt soms alsof ze alle typerende kenmerken in de productnaam willen verwerken. Aan de andere kant mogen ze dat ook gewoon, want je kan zeggen over dit merk wat je wil maar ze leveren altijd goede en uitdagende producten. RockIt, ik houd het bij de korte naam, bleek een echte verrassing. Het product is geschikt voor kinderen van zes tot zesendertig maanden. Onze eenjarige dame was inderdaad er gecharmeerd van. Het waren alleen haar zussen die er geen genoeg van krijgen. Je kan namelijk je eigen stem opnemen en opnieuw afluisteren. Ze hebben serieus een uur lang grapjes ingesproken en herhaald. En een lol dat ze hadden! Af en toe mocht de mini nog genieten van een dansje, maar vooral de opname functie werd gebruikt. Ik hoop dat ze binnenkort ook zo enthousiast zullen worden van de Engelse woordjes functie die erop zit. Al met al dus een geinig stuk speelgoed en blijkbaar ook zeer vermakelijk voor de leeftijd 4-5 jaar.

Winactie
Ter ere van de Speelgoed van het Jaar verkiezing geef ik twee keer de Poopsie Slime Surprise weg. Wil jij eens lekker aan de slag met spulletjes om slijm te maken, laat dan een reactie achter onder dit bericht of op Facebook. De actie loopt tot en met 10 november en de winnaar maak ik bekend op mijn pagina.