De vakantiefilmtip is Everest: de jonge Yeti

Tijd voor een nieuwe geweldige film van Universal Pictures! Na Angry Birds waren de verwachtingen uiteraard zeer hoog. Kon de filmproducent wederom een hit op haar naam schrijven? Is deze film de moeite waard? Petronella en haar zoontjes van 3 en 6 wilden dat wel voor mij uitzoeken.

Het verhaal van de Yeti

Introvert tienermeisje Yi droomt van verre reizen, weg uit de straten van Shanghai. Om haar droom werkelijkheid te maken, neemt ze elke mogelijke klusje aan om geld te verdienen. Haar moeder en oma maken zich zorgen, omdat Yi het altijd druk heeft en weinig vertelt wat haar bezighoudt. Sinds het overlijden van haar vader, ontwijkt Yi haar moeder en oma helemaal.

Op een avond, na een lange dag klusjes gedaan te hebben, is ze stiekem op het dak van haar flat geklommen. Daar speelt ze prachtige muziek op haar viool. Plotseling vliegt een helikopter dicht langs haar flat en gaat ze onderuit. Ze laat hierdoor haar viool uit haar handen glippen. Eenmaal weer van de schrik bekomen, gaat ze opzoek naar haar viool en vindt meer dan ze had verwacht: een yeti! Als ze eenmaal over haar angst is, van de ontmoeting met dit magische wezen, ziet ze dat hij gewond is. Ze gaat gelijk verband en eten regelen om hem te helpen. 

Everest
Everest, the Yeti, with Yi (Chloe Bennet) in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Iedereen is op zoek naar Everest

Natuurlijk komt deze yeti niet zomaar uit de hemel vallen. De rijke zakenman Burnish en de zoöloge Dr Zara zijn naarstig opzoek naar hun zojuist ontsnapte jonge yeti. Ze zetten alles in om hem weer gevangen te nemen. Hun zoektocht leidt hen dan ook naar het dak, waar de yeti zich schuilhoudt. Everest weet te ontsnappen van het dak en neemt Yi mee, gevolgd door Jin en Peng. Eenmaal uit het zicht, besluit Yi mee te gaan met Everest, om hem te herenigen met zijn familie. Ze weet dat Everest te jong is om dit alleen te doen. Peng en Jin gaan daarom ook mee (al dan niet vrijwillig) op deze indrukwekkende zoektocht. 

Everest
(from left) – Peng (Albert Tsai), Everest the Yeti, Yi (Chloe Bennet) and Jin (Tenzing Norgay Trainor) in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Dit is het begin van het meeslepende, betoverende en tevens hilarische avontuur vanuit Shanghai, door de spectaculaire landschappen van Azië, tot aan de Himalaya. Een familie film met een lach en een traan. Zowel ik als de kinderen vonden het een zeer vermakelijke film om te kijken.

Lees ook: the Addams Family

16 thoughts on “De vakantiefilmtip is Everest: de jonge Yeti

 • Oh die willen de kinderen zo graag zien! Superschattig en lief en leuk en fluffy. Ik als moeder ga natuurlijk graag mee met ze naar zo’n film. Wwt een straf . Misschien winnen we zelfs wel bij jou. Duimen maar.

 • Rosemary van Duinen says:

  Ik doe méé..we hebben voorstukjes gezien en dat smaakte naar meer..zo leuk ..hopelijk heb ik geluk dan kan ik met de kinderen in de herfst vakantie er naar toe.

 • Riggie van Lochem says:

  O wat zullen mijn kids dit geweldig vinden. Zo leuk om daar heen te gaan met mijn schatjes. Bwdnakt voor deze kans. En ik ben wel heel nieuwsgierig naar het fluffy pakket hihi.

 • Natasja keuter says:

  Het zou geweldig zijn om mn dochtertje Aaliyah met de tickets te verrassen !! Even tijd met elkaar.. even zonder haar baby zusje .. ze houdt van dr zusje maar ze mist mij qua aandacht ook echt. Deze film staat hoog op dr verlanglijstje.. ff tijd voor haar.. genieten en dan de knuffel als herrinering van een mooi dagje met mij/mama om mee te slapen… ga hard duimen

 • Deze film vindt mijn kleindochter van 6 jaar vast heel erg leuk.
  Samen met oma naar de film, dat gebeurd niet zo vaak.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Patricia Paling says:

  Jaaa, daar hebben we zelfs super veel zin in! Deze film lijkt ons echt heel mooi! Mijn zoon had het er vandaag nog over toen we in een winkelcentrum reclame van “Everest de jonge Yeti” zagen! Lang geleden dat we naar de bios geweest! (De laatste film was “Hoe tem je een draak” van dezelfde maker.) Zou een super uitje zijn voor de herfstvakantie. Samen met mijn 10-jarige zoon en ook mijn 7-jarige dochter, die deze film ook prachtig zou vinden en dolblij zou zijn met de fluffy verrassing!

 • Wat een leuke actie, mijn jongens van 5 en 8 jaar willen super graag naar de film met “het harige beest”, een heel geschikt uitje voor de herfstvakantie. Bovendien zou het een leuke afwisseling zijn na de lange autoritten naar het noorden van het land in verband met een zieke oma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.