Tijd voor een nieuwe geweldige film van Universal Pictures! Na Angry Birds waren de verwachtingen uiteraard zeer hoog. Kon de filmproducent wederom een hit op haar naam schrijven? Is deze film de moeite waard? Petronella en haar zoontjes van 3 en 6 wilden dat wel voor mij uitzoeken.

Het verhaal van de Yeti

Introvert tienermeisje Yi droomt van verre reizen, weg uit de straten van Shanghai. Om haar droom werkelijkheid te maken, neemt ze elke mogelijke klusje aan om geld te verdienen. Haar moeder en oma maken zich zorgen, omdat Yi het altijd druk heeft en weinig vertelt wat haar bezighoudt. Sinds het overlijden van haar vader, ontwijkt Yi haar moeder en oma helemaal.

Op een avond, na een lange dag klusjes gedaan te hebben, is ze stiekem op het dak van haar flat geklommen. Daar speelt ze prachtige muziek op haar viool. Plotseling vliegt een helikopter dicht langs haar flat en gaat ze onderuit. Ze laat hierdoor haar viool uit haar handen glippen. Eenmaal weer van de schrik bekomen, gaat ze opzoek naar haar viool en vindt meer dan ze had verwacht: een yeti! Als ze eenmaal over haar angst is, van de ontmoeting met dit magische wezen, ziet ze dat hij gewond is. Ze gaat gelijk verband en eten regelen om hem te helpen. 

Everest
Everest, the Yeti, with Yi (Chloe Bennet) in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Iedereen is op zoek naar Everest

Natuurlijk komt deze yeti niet zomaar uit de hemel vallen. De rijke zakenman Burnish en de zoöloge Dr Zara zijn naarstig opzoek naar hun zojuist ontsnapte jonge yeti. Ze zetten alles in om hem weer gevangen te nemen. Hun zoektocht leidt hen dan ook naar het dak, waar de yeti zich schuilhoudt. Everest weet te ontsnappen van het dak en neemt Yi mee, gevolgd door Jin en Peng. Eenmaal uit het zicht, besluit Yi mee te gaan met Everest, om hem te herenigen met zijn familie. Ze weet dat Everest te jong is om dit alleen te doen. Peng en Jin gaan daarom ook mee (al dan niet vrijwillig) op deze indrukwekkende zoektocht. 

Everest
(from left) – Peng (Albert Tsai), Everest the Yeti, Yi (Chloe Bennet) and Jin (Tenzing Norgay Trainor) in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Dit is het begin van het meeslepende, betoverende en tevens hilarische avontuur vanuit Shanghai, door de spectaculaire landschappen van Azië, tot aan de Himalaya. Een familie film met een lach en een traan. Zowel ik als de kinderen vonden het een zeer vermakelijke film om te kijken.

Lees ook: the Addams Family