Sinds de geboorte van Noor zijn Sanne en Veerle ineens echte poppenmoeders geworden. Hun baby gaat overal mee naar toe en er wordt ook daadwerkelijk voor gezorgd. Zo wordt er voortdurend gepoogd een speen in te stoppen terwijl dat niet zo’n pop is en de baby wordt de plekken waar Noor kan liggen gelegd. Van de week was de babypop aan het huilen en tilde Sanne haar shirtje op met de mededeling dat de baby honger had en ze wel even zou gaan voeden. Het is echt hun kindje geworden. Helaas valt deze pop haast van ellende uit elkaar, dus vond ik dat de meiden wel aan iets nieuws toe waren. Maar als je denkt dat een nieuwe pop kopen zo gedaan is, kom je van een koude kermis thuis.

Onveilige poppen

Er zijn onmogelijk veel verschillende soorten, maten en merken poppen. Allemaal lijken ze stuk voor stuk iets bijzonders te kunnen of hebben. Maar wist je dat niet elke pop even veilig is? De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)  65 poppen onderzocht of deze veiligheidsrisico’s met zich meebrachten. Van de 65 voldeden er 17 niet aan de eisen en werd de verkoop ervan verboden. Daarvan waren er weer 7 onveilig doordat ze kleine onderdelen hadden die los kunnen raken waardoor kinderen erin kunnen stikken en/of ze bevatten te veel weekmakers. Weekmakers als DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP en DnOP zijn (mogelijk) hormoonverstorend en kunnen een nadelig effect hebben op de voortplanting. Als je kind dan gaat sabbelen op de pop wordt zij aan deze weekmakers blootgesteld. Eng idee hè?  Het is dus verstandig eerst de poppen lijst van de NVWA te checken voordat je een pop koopt. Zo weet je zeker dat je een veilig product in huis haalt.

Baby Annabelle

Op deze lijst komen ook de baby born poppen van Zapf Creations voor. Ik twijfelde eigenlijk niet aan hun veiligheid, want ze bestaan al 25 jaar. Deze hebben dan ookeen groen teken gekregen, dus zijn ze veilig voor het kind. Gelukkig maar, want ik had mijn oog laten vallen op de nieuwe Baby Annabell. Afgelopen weekend hebben Sanne en Veerle dan ook hun nieuwe kind in de armen mogen nemen. De hele middag stond verder in het teken van hun baby. De grote mensen moesten stil zijn als de baby ging slapen. Als er toch werd gepraat werden de mama’s boos, want dan kon de baby wakker worden. Daarnaast genoten ze van het schattige slaapgeluid dat baby Annabell maakte. Beter dan het gehuil wat ze ook kan doen. Gelukkig wisten de mama’s Annabelle snel te troosten met een speen of een flesje. Wist je dat de lippen van deze pop dan ook daadwerkelijk zuigbeweeginkjes maken? Heel bijzonder en realistisch om te zien. Ook gaat dit uiteraard gepaard met schattige geluidjes van een drinkende / sabbelende baby. De grootste lol hadden de meiden met Annabelle te laten boeren. “Alleen baby’s mogen dat, toch mama?”

Naast de grappige geluidjes die Baby Annabell maakt, kan ze ook nog eens huilen met echte tranen en op het potje plassen. Ik hoop dat als ik de meiden vaak genoeg de luier van hun pop laat verschonen, ze uiteindelijk die van Noor ook kunnen doen. Vooralsnog lijken ze daar absoluut geen behoefte aan te hebben.

Deze mama kan Baby Annabell echt aan elke poppenmoeder aanraden en al helemaal als er een broertje of zusje bij is gekomen in het gezin. Hier was het in ieder geval een groot succes.

Interactieve pony met veulen

De pony van Baby Born is ook net moeder geworden van een veulen. Als je al een pop hebt is dit zeker een leuke aanvulling. De mama pony Sunny is de interactieve van de twee. Als je in haar oortje knijpt hinnikt ze en gaat ze lopen. Als je dan net het veulentje aan haar rechterzijkant hebt geplaatst pakt de magneet het op en loopt het veulentje met haar moeder mee. Het leukste aan de pony’s is dat ze elkaar kusjes kunnen geven met geluid als de neusjes elkaar raken. Verder zijn ze heerlijk zacht en knuffelbaar. En Baby Annabell past er prima op.Echt een leuke aanwinst voor elke paardenliefhebber.