Vorige week was ik met drie van de vier dochters een ochtendje in Monkey Town. Vreemd genoeg de plek voor mij om even rustig een kopje koffie te kunnen doen. Ik raak dan ook altijd in gesprek met andere moeders. En als je dan zegt dat je vier kinderen hebt, word je met grote ogen aangekeken. “Hoe doe je dat allemaal?” is doorgaans de volgende vraag die gesteld wordt. (Beter dan die andere vraag die ik vaak krijg). Gewoon gaan met die banaan! Of je nou twee of vier kinderen hebt, je hebt altijd je handen vol. Het zijn altijd de dingen voor het eerst weer doen, die spannend kunnen zijn. Bijvoorbeeld met zijn allen uit eten gaan. Met vier kinderen, waarvan de oudste net zeven is, naar een restaurant gaan is best een dingetje. Of ik dan extra schermpjes mee nam? Nou nee, eigenlijk nooit. Maar iets van vermaak wordt toch altijd wel mee gebracht. Zoals bijvoorbeeld de blikjes uit de “50’s” lijn van Purple Cow.

Het bedrijf Purple Cow

The Purple Cow, opgericht in 2000 in Australië, is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van games. The Purple Cow is een echt familiebedrijf en vind het dan ook belangrijk om iets leuks en interessants te ontwikkelen voor hun kinderen. Een belangrijke drijfveer hierin is het feit dat kinderen steeds meer achter hun schermpjes (smartphone, TV, computer) geplakt zitten. Zij vinden het belangrijk dat de spellen die zij ontwikkelen bijdragen aan het verruimen van de horizon van kinderen, het prikkelen van hun nieuwsgierigheid en bovenal gewoon leuk zijn.

Precies zoals wij er thuis ook over denken dus! De kinderen zouden het liefst de hele dag naar schermpjes willen turen, maar echt vrolijker worden ze er niet van. Terwijl ze net zo lief een tekening maken of een puzzeltje doen. Door de handige blikjes uit de de blikjes uit de “50’s” lijn van Purple Cow kan dat te allen tijde.

Mandela en zoek de verschillen van de “50’s” lijn

Mandela

Als iets ontspannend is, is het wel Mandela’s inkleuren. Het wordt ook vaak als een vorm van therapie aangeboden aan volwassenen. Purple Wow heeft in haar “50’s” lijn een setje met vijftig verschillende leuke vrolijke Mandela’s klaar om ingekleurd te worden. Dit doe je uiteraard met de handige meegeleverde kleurpotloodjes. Als je van inkleuren houdt, is dit zeker een praktisch blikje om in je tas te hebben.

Zoek de verschillen

Als je iets wat meer uitdagends zoekt dan een inkleursessie, dan is de zoek de verschillen set uit de “50’s” lijn een echte aanrader. Het bestaat uit maar liefst vijftig verschillende puzzeltjes, met elk zeven kleine verschilletjes. Als je die eindelijk gevonden hebt, kan je daarna het plaatje verder inkleuren. Moet je wel even de potloodjes uit het Mandela blikje halen.

de “50’s” lijn van Purple Cow