Hebben jullie de weerberichten al gezien? Het lijkt erop dat de winterbuien dan toch eindelijk lijken door breken. Het perfecte moment om een winter bbq te organiseren. Afgelopen weekend waren we bij mijn schoonouders en daar lag gewoon al sneeuw. De winterse temperaturen waren ook flink aanwezig. De verwachting is dat het de komende dagen hier in het westen ook het vriespunt gaat bereiken en dat er zo nu en dan een sneeuwvlokje zal vallen. Ideaal weer voor skiën, schaatsen en … dus het organiseren van een winter bbq!

Een winter bbq

Ja, je leest het goed. Er gaat niets boven een heerlijk stuk vlees op de grill, dus waarom niet ook ‘s-winters? Ik was ook eerst erg verrast toen ik over dit concept hoorde, maar toen ik het eenmaal mee gemaakt had was ik om. Het had echt iets gezelligs om in de vrieskou bij de vuurkorf de geur van gegrild vlees op te snuiven. Het had ook een samenhorigheidsgevoel, want iedereen stond dicht bij elkaar om de warmte van de vuurkorf te kunnen voelen. We zongen nog net geen kampliederen.

green egg winter bbq

De ultieme winter BBQ

Als je dol bent op barbecueën heb je vast wel eens van de Green Egg gehoord. Wij hebben dit enorme apparaat een paar jaar terug via vrienden leren kennen. Waar ik met name van gecharmeerd was, waren de mogelijkheden die de Green Egg biedt. Zo heb ik destijds voor het eerst een pulled pork van de grill gegeten.

En lekker dat dat was! Ik weet gewoon zeker dat de komende week de BBQ daar ook weer aan gaat. Er gaat immers niks boven een heerlijk stukje gegrild vlees en een winterbui is een goede reden om weer eens lekker te gaan grillen. Misschien ontvangen wij dan binnenkort wel een uitnodiging om een hapje te komen eten (hint hint).

Een leuk cadeau : Green Egg

De echte barbecue man schijnt niets anders te willen dan de Green Egg. Het zou de Rolls Royce onder de BBQ’s zijn en als je het eenmaal hebt geprobeerd wil je niets anders meer. Maar waar kan je zo’n ding nou proberen of bewonderen? Heel simpel. Je maakt eerst je gezin heel blij door te zeggen dat jullie een dagje naar de Efteling gaan.

En dan, als je dan toch in Kaatsheuvel bent, stel je voor aan je man om een bezoekje te brengen aan The Fire Station. Daar kan hij vertoeven in het Walhalla van BBQ’s. En misschien ook een barbecue workshop volgen? Zo weet je zeker dat hij het geen enkel probleem vindt om vaker die kant op te gaan. Kids ook weer blij;-)