Ik was het echt van plan dit keer. Ik wilde de baby zo lang mogelijk bij mij op de kamer houden, het zogeheten rooming-in. Het leek me zo’n heerlijk idee om haar zachte ademgeluid naast mij te horen. Al helemaal omdat ik best lang bang ben geweest voor haar longetjes door haar start. Maar wat heb ik mij daar in vergist! Ik deed gewoon geen oog meer dicht en zo hard ademde zo ook weer niet. Het leek was alsof ik voortdurend aan het luisteren was of haar ademhaling normaal was. Vooral ook omdat ze af en toe haperde, net zoals wanneer je heel hard hebt gehuild. De kinderarts zei dat dat normaal was, maar ik vond het doodeng. Na drie maanden heb ik haar daarom naar haar eigen kamertje verhuisd waar ze heerlijk rustige nachten heeft.

Slaap ik nu beter?

Je zou denken dat ik inmiddels dan wel betere nachten heb. Helaas, is dat niet zo. Misschien is het doordat ik veel aan mijn hoofd heb of omdat ik een mama ben. Maar goed slapen doe ik gewoon niet. Ik word namelijk tegenwoordig wakker van elk geluid. Kucht één van de kids? Dan hoor ik dat. Klappert er een deur? Dan zit ik overeind in mijn bed. Is mijn man verkouden? Dan doe ik al helemaal geen oog meer dicht. Het is bizar hoeveel geluiden ik om mij heen hoor als ik gewoon in dromenland wil zijn. En als ik er aan denk hoe graag ik slapen wil, dan lig ik vervolgens naar het plafond te staren. Nee, uitgerust voel ik mij al in tijden niet meer. Tijd dus om wat hulptroepen in te schakelen.

Alpine slaapoordorpjes

Alpine wilde wel helpen

Ik had al een paar keer naar de oordopjes van Alpine staan kijken bij de Etos en de apotheek, maar dan voor de oudste twee kinderen. Zij vertelden wel eens last te hebben van het gehuil van hun zusjes als ze in bed liggen en ik had gezien dat Alpine slaapoordopjes voor kinderen heeft. Misschien is het mijn eigen vermoeidheid waardoor ik niet helder kan nadenken, want het is werkelijk nooit in mij opgekomen om voor mezelf oordorpjes aan te schaffen. Gewoon zodat ik niet meer van elk geluid wakker zou worden. Het was dat Alpine mij er op attendeerde nadat ik weer een nacht te bewust was geweest van het ademhalen van manlief. Of ik het wilde proberen? Hell yeah! Dus zo gezegd zo gedaan. Inmiddels heb ik mijn nieuwe oordopjes al ruim een week in huis. Het was wel heel even wennen om met die dingen in mijn oren te slapen, maar wat een rust geeft het. Het is net voldoende dempend om niet van elk geluidje wakker te worden, maar wel gewoon je wakker of huilende kinderen te horen. En je kan woelen wat je wil, maar ze blijven gewoon zitten. Dus als manlief weer eens zo’n vervelend slaapgeluidje heeft (verder houd ik wel van hem hoor), dan doe ik gewoon voortaan mijn slaapoordopjes in. Dat zegt hij nu dus ook als ik hem er voor wakker maak.

Alpine slaapoordorpjes