Eerder heb ik al verteld over de prachtige traditie van mijn ouderlijk gezin waarin bij bijzondere mijlpalen een gouden sieraad gegeven wordt. En dat ik nog steeds zoekende ben. Wat ik nog niet verteld had, was dat ik naast die metaalsoort ook erg fan ben van wat bling bling en mijn eigen tradities. Ze zijn voor mij ook toch ergens speciaal en wellicht is het een inspiratie voor cadeaus’s om aan je geliefde te geven voor Valentijnsdag. Ik vertel er daarom graag wat meer over.

De eksterogen van mijn moeder

Ik denk dat iedereen wel de kristallen van Swarovski kent? Ik herinner mij van vroeger nog heel goed, dat mijn moeder een leuke verzameling van deze beeldjes gestart was. Elke gelegenheid kreeg ze een nieuw exemplaar van mijn vader en / of familieleden. Ze had de meest schattige kristallen diertjes en uiteraard voornamelijk olifanten. Ze heeft de Swarovski beeldjes natuurlijk nog steeds, maar de verzameling is de laatste twintig jaar niet verder uitgebreid. Jammer, want het had een hoop inspiratie voor verjaardagscadeautjes zoeken gescheeld. Als kind vond ik beeldjes werkelijk prachtig. De schittering van de steentjes (noem je het zo?) vond ik fascinerend. Als volwassen vrouw was ik de pracht van Swarovski eigenlijk jarenlang helemaal vergeten. Tot mijn vriendinnetje Peggy vorig jaar trouwde. Haar bruidssieraden waren hier namelijk van gemaakt. Sindsdien heb ik een stiekem verlangen naar een Swarovksi ketting. Nu maar hopen dat manlief het leest. Want zoals je weet, vindt hij Valentijnsdag maar een commercieel en weinig romantisch gebeuren.

Een bedeltje erbij

Ook heb ik al eerder verteld, dat ik zelf inmiddels een collectie van bedeltjes heb en dat ik daar zo bij mee ben. Immers is elk bedeltje een herinnering. Afgelopen verjaardag heb ik van mijn lieve schoonouders een aanvulling voor mijn bedelarmband gekregen. Ik had er niet om gevraagd en dat maakte het des te specialer. Het bedeltje is een bloemetje met daarin vier blaadjes, wat voor mijn vier prachtige kinderen staat. Er hangen ook drie veertjes aan. De betekenis daarvan ken ik eigenlijk niet. Uiteraard heb ik het bedeltje gelijk aan mijn armband toegevoegd. Dat was de eerste keer in een jaar tijd, dat ik deze af gedaan had. Ik slaap en sport en douche er gewoon mee. Ik vind het gewoon zo leuk om mijn armband weer voortdurend te dragen. En naar mijn pandora bedeltjes te kijken en terug te denken aan de mooie momenten, dat ik ze gekregen heb. Wat dat betreft heeft dit soms meer waarde dan een gouden sieraad. En daarmee ook een perfect cadeau voor Valentijnsdag.