OK ik ben dus niet zo een lezer. Ik kijk graag de film wel. Dus toen ik een boek 100 waanzinnige weetjes over de ruimte had gekregen van Miriam voor een review reageerde ik in de eerste instantie blij, maar besefte mij daarna direct ook wel dat ik het dan ook daadwerkelijk moest lezen. Gelukkig vond Isa (bonuskind) het boek interessant en begon er gelijk in te lezen. Ik dacht dus bij mezelf: “Waarom laat ik niet gewoon een negenjarig meisjes de review schrijven?”. En zo geschiedde het….. 

100 waanzinnige weetjes over de ruimte door de ogen van een 9-jarige

Ik vind de ruimte zelf heel leuk, dus dat maakte het boek wel leuker. De sterren zijn zo mooi. Ik wil zelf ook nog meer leren over de ruimte. Door IPC vind ik vooral telescopen leuk, maar jammer genoeg stond er daar weinig over in. De plaatjes zijn heel erg grappig. Dit komt omdat dan buitenaardse wezentje met elkaar praten en dan vertellen ze eerst een leuk feitje in het tekstwolkje, maar dan doen ze ook vaak grappige dingen of vertellen ze iets leuks.

In het boek staat ook veel normale tekst en die is best interessant, met allemaal weetjes enzo. Eén van die dingen was bijvoorbeeld iets over maanziektes.  Dit is er gebeurd: Toen het ruimteschip van de maan terugkeerde moesten de astronauten van de Apollo 11 drie weken in quarantaine. Zo wilden de mensen voorkomen dat er maanziekte kwam op aarde. Dat vond ik waanzinnig (en zo net als nu).

Lees ook: 100 waanzinnige weetjes over wetenschap

De schrijver zette er ook bij welke mensen of hoeveel mensen/dieren er naar de ruimte naartoe zijn gegaan. Er wordt veel verteld over de zon en de planeten, maar ook over het leven in het ruimtestation.  Hoe je daar eet bijvoorbeeld. Soms ze zeggen ze dingen over de geschiedenis. Daar kan je nou echt iets leuks over leren. Ze schrijven ook over geuren en geluiden en smaken soms lijkt het bijna alsof ik het dan zelf hoor of proef of ruik.

Ze liegen niet in 100 waanzinnige weetjes over de ruimte. Er zijn echt 100 weetjes over de ruimte en ik zal ze alle honderd lezen. Je kan er zo veel over leren. Het is grappig, leerzaam, leuk, serieus en nog veel meer. Ik vond het geweldig. Soms vind ik een bladzijde van dat boek zo leuk dat ik alle details ga kijken en dan stel ik me zelf vragen waarom en dan zoek ik het op en ga ik het lezen in het boek. Het boek is verder best makkelijk en er staan best wel grote letters in. Volgens mij is het wel voor kinderen geschreven. Als ik eerlijk ben is het boek ongeveer voor 8 jaar en ouder.

Leuk boek

Wat Isa hierboven schrijft is mijn inziens niet gelogen. Het boek 100 waanzinnige weetjes over de ruimte is een onwijs mooi vormgegeven en lees-vriendelijk boek met feitjes en weetjes. De ruimtewezens die feitjes afwisselen met grapjes, maakte het geheel onderhoudend en leuk om te lezen. Er staan zaken in, die ik, als volwassenen, niet weet dus het is een boek voor alleen het kind of om gewoon samen te lezen. “Stiekem” in je eentje mag natuurlijk ook.

Je koopt het boek bij de blauwe meneer.

Winactie

Lijkt dit boek je ook zo geweldig? Doen dan mee met de winactie door een reactie achter te laten.