Over een paar maanden is mijn oudste meisje weer jarig en wordt ze gewoon al acht! Ze is er echt al volop mee bezig. Wie ze uitnodigen wil op haar feestje en wat we gaan doen. Wat ze voor haar verjaardag wil krijgen, weet ze nog niet. Gelukkig heeft deze mama daar goede ideetjes over. Want met acht jaar is er voor een meisje niets leukers om haar eerste echte sieraden zoals een Pandora armband met bedeltjes te krijgen. Toch?

Om door een ringetje te halen

Ik weet echt niet waarom, maar mijn oudste dametje heeft het er al jaren over dat ze een ring wil hebben. Soms maakt ze er zelf eentje van een stukje touw of een haarelastiekje. Haar zusje kreeg op haar verjaardagspartijtje een setje van eenhoorn ringetjes en ze had de grootste moeite om haar jaloezie te verbergen. Op haar verlanglijstje staat nu dus ook met grote letters dat ze een zilveren ring wil. Van ons heeft ze al een fiets gekregen, dus haar hoop is nu gevestigd op de ooms en tantes of de vriendinnetjes die op haar partijtje komen. Alhoewel mijn voorkeur toch naar een ander sieraad uitgaat.

Edelarmbandje van Pandora

Toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren, kregen mijn zussen en ik de oude bedeltjes van mijn moeder aan een eigen armbandje. Dit bedelarmbandje heb ik over de jaren aangevuld met eigen hangertjes. Ooit zal ik deze ook weer splitsen voor mijn meisjes. Een armbandje op die manier is natuurlijk wel enigszins oubollig. Tegenwoordig heb je de hippe versie van Pandora. Ook hier heb ik een exemplaar van in mijn bezit. Een hele bijzondere, want van mijn ouders en schoonouders heb ik bij de pretecho van Sanne een kinderwagentje bedeltje gekregen om er aan te hangen. Een herinnering die elke keer weer opleeft als ik naar mijn armband kijk.

Pandora armband

Verder heb ik een Pandora olifantje er aan hangen, een symbool voor mijn moeder. Niet dat ze op een olifant lijkt, maar ze is er gewoon een groot fan van. En dan is er nog de zwaaiende kat, maar wat daar de gedachte is weet ik niet. Ook hangt er een muzieknootje aan, want muziek is altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Verder zijn het vooral gewone versieringen. Zo’n sieraad vol herinneringen is toch ook hartstikke leuk voor een achtjarig meisje? Dus deze mama heeft de pandora armband daarom toegevoegd aan het verlanglijstje. Kan ze de bedeltjes weer vragen aan haar vriendinnetjes en haar eigen speciale herinneringen maken. Leuk idee toch?