Je kinderen zijn je alles. Ze maken je blij en gelukkig. Je kunt je geen leven meer voorstellen zonder ze. Dit alles neemt niet weg dat je ze natuurlijk ook op zijn tijd wel achter het behang kunt plakken, maar dat hoort erbij. Ondanks dat ze je leven compleet maken, zijn er een aantal ‘stiekeme’ geluksmomentjes waar je als moeder ontzettend blij van wordt. Omdat ik vast niet de enige ben die dat heeft, deel ik er graag een aantal met jullie! 

1. Even geen ‘mama’ aan je hoofd

Dit eerste puntje geldt voornamelijk voor moeders met naar schoolgaande kinderen of werkende moeders. Even een paar uur achter elkaar geen ‘mama’ aan je hoofd. Heerlijk. Je kunt ongestoord je werk doen, je bezig houden met het huishouden of een mooi boek lezen. Hoe zielsveel je ook van je kinderen houdt, even rust aan je hoofd is ook heel fijn!

2. Het bord is leeg

Elke avond is het strijd bij het eten. Heb je zo je best gedaan om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen. Laten ze een bord vól met eten staan, of met alleen de groente. Dat gebeurt ook regelmatig. En dan is eindelijk het moment daar. Het hele bord is leeg! Geen gezeur meer, geen iPad Pro 12.9 hoesdie vol gesmeerd is met eten, maar een leeg bord, een volle buik én glimlach op jouw gezicht!

3. Het laatste zwemdiploma (vooral van het jongste kind)

Ein-de-lijk nooit meer in een warm hok wachten totdat de zwemles is afgelopen. Natuurlijk wil je dat je kinderen kunnen zwemmen en zich veilig voelen in het water. Maar dat neemt niet weg dat naar zwemles gaan vaak een ‘moetje’ is, voor zowel kind als moeder. Er heen gaan, omkleden, wachten, douchen, afdrogen, omkleden en weer naar huis. Het is een hele onderneming. Gelukkig zijn er tegenwoordig smartphones en goede hoesjesdie het wachten dragelijk maken, zonder dat je telefoon schade oploopt door die warme en vochtige dampen. Maar wanneer het laatste zwemdiploma binnen is, maak ik van binnen toch een klein sprongetje.

4. Je kind komt thuis met een kaart voor een verjaardagsfeestje

‘Wat fijn, een middagje vrij’ is het eerste wat je te binnen schiet op dat moment. Je kunt zonder schuldgevoel genieten van een middag voor jezelf. Op je gemak het huishouden doen, een mooi boek lezen, online shoppen, eindelijk een nieuw Honor 9 hoesjebestellen of rustig je hele telefoon van voor tot achter door scrollen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar wanneer er een kinderfeestje op de planning staat, wordt het werkelijkheid! 

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden, maar ik denk dat veel moeders zich hierin kunnen vinden. Het is zijn maar kleine momenten, maar ik denk dat het belangrijk is om ook van kleine dingen te genieten. Je knippert een paar keer en ze zijn ineens weer een jaar ouder en voor je het weet zijn ze straks het huis uit!