Ben je jouw woning opnieuw aan het inrichten? Dan denk je in eerste instantie voornamelijk aan nieuwe meubelstukken of decoratie. Ook de kleuren van de muren zijn een belangrijk onderdeel van het interieur. Echter heb je jouw woning pas volledig af als je ook naar de juiste raamdecoratie kijkt.

Raamdecoratie heeft namelijk een groot aantal functies, zoals het verkrijgen van meer privacy en het tegenhouden van licht. Echter zal het ook kunnen zorgen voor het tot een geheel brengen van jouw ruimtes. Het is daarom belangrijk dat je de juiste keuze maakt op dit gebied. Maar welke decoraties passen er allemaal bij jouw interieur? En hoe zorg je ervoor dat het tot een geheel gebracht wordt?

Jaloezieën voor verschillende interieurstijlen

Een van de eerste raamdecoraties waar jouw oog op kan vallen, zijn jaloezieën. Deze passen bij een groot aantal interieurstijlen, doordat ze in verschillende soorten materialen en kleuren geleverd kunnen worden. Ook kun je de materialen kiezen op basis van de ruimte waarin de jaloezieën komen te hangen. In de badkamer kan hout bijvoorbeeld alleen opgehangen worden als deze voorzien zijn van een speciale coating. Veel mensen zullen hier dus vaker voor aluminium kiezen, net als bij een buitenruimte. Door goed te kijken welk materiaal je nodig hebt en daarna ook te bekijken welke kleur het beste bij jouw woning past, zorg je met de jaloezieën jouw volledige woning tot een mooi geheel wordt gebracht.

Lees ook: je kan niet alles zelf doen

Verschillende soorten gordijnen voor in de ruimtes

Voor raamdecoratie kun je ook kijken naar verschillende varianten van gordijnen. De standaard gordijnen komen in meerdere diktes en kleuren, zodat je hem aan de situatie aanpast. In de slaapkamers wil je het donkerder hebben dan in andere ruimtes. Ook rolgordijnen kunnen een goede oplossing zijn. Deze geven jou nog meer vrijheid, doordat je ook kunt bepalen hoeveel lichtinval je krijgt. Je hebt hiermee wel altijd de mogelijkheid tot maximale privacy, doordat je ze volledig dicht kunt doen en niemand er doorheen kan kijken. Ook plisségordijnen bieden een mooie uitstraling voor in de woonkamer.

Insecten buitenhouden met horren

Als laatste kun je ook voor raamdecoratie kiezen die insecten buitenhoudt. Deze zullen niet direct iets aan privacy doen, maar kunnen dus wel extra gemakken geven in de woning. De raam horren kun je voor vrijwel ieder raam aanschaffen en ook helemaal op maat laten maken. Zo kun je jouw ramen openzetten om frisse lucht te krijgen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat jouw woning volledig vol met muggen zit. Jij kunt er dan altijd extra raamdecoratie bij plaatsen om extra privacy te verkrijgen of voor meer sfeer te zorgen in de ruimte.